Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Κούπέπια και γεμιστά με κιμά Stuffed vine leaves and Stuffed Vegetables

 

Κουπέπια και γεμιστά 

 

Κούπέπια και γεμιστά με κιμά Stuffed vine leaves and Stuffed Vegetables

Ακόμα ένα από τα αγαπημένα μου. Απλό αλλά θέλει το χρόνο και το κόπο του.

Μερίδες : 6-8

Χρόνος ψησίματος : 30 λεπτά κιμάς + 1 ώρα και 10 λεπτά στη κατσαρόλα

Συνολικός χρόνος : 2 ώρες

 

Τι χρειαζόμαστε Κιμάς

Συνταγή εδώ https://psychedelicrecipes.blogspot.com/2020/05/kimas-kokkinistos.html

επιπλέον

¾ φ. Ρύζι

Κούπέπια και γεμιστά με κιμά Stuffed vine leaves and Stuffed Vegetables
Τι χρειαζόμαστε Γεμιστά και κουπέπια

20-30 Κληματόφυλλα

3 Πιπέρια χρωματιστά

3 Ντομάτες

2 Κολοκύθια πράσινα

2 μεγάλες Πατάτες

 

Πως το κάνουμε Κιμάς

https://psychedelicrecipes.blogspot.com/2020/05/kimas-kokkinistos.html

επιπλέον

Όταν βάλουμε το νερό στη κατσαρόλα με το κιμά προσθέτουμε και το ρύζι και ψήνουμε μόνο για 15 λεπτά

Πως το κάνουμε Γεμιστά και κουπέπια

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας για να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε με το κιμά. Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και κάνουμε μια στρώση στο πάτο της κατσαρόλας μας που θα βάλουμε τα κουπέπια και τα γεμιστά.

Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα λαχανικά και τα κληματόφυλλα. 

Όταν τα τοποθετήσουμε όλα στην κατσαρόλα στο πάνω μέρος τους τοποθετούμε 1-2 στρώσεις άδεια κληματόφυλλα και τα σκεπάζουμε.

Ρίχνουμε νερό με 1 κουτάλι σούπας διαλυμένο ντοματοπολτό σε αυτό  για να σκεπάσει τα ¾ του φαγητό μας.

Τοποθετούμε κάτι βαρύ πάνω από το φαγητό για να το κρατάει κάτω.

Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά  μέχρι να μείνει ελάχιστο νερό στη κατσαρόλα.

 

Καλή επιτυχία!!!

Κούπέπια και γεμιστά με κιμά Stuffed vine leaves and Stuffed Vegetables
 

Stuffed vine leaves and Stuffed Vegetables

Another one of my favorites. Simple but it takes time and effort.

 

Servings: 6-8

Cooking time: 30 minutes minced meat + 1 hour and 10 minutes in the pot

Total time: 2 hours

 

What do we need minced meat

Recipe here https://psychedelicrecipes.blogspot.com/2020/05/kimas-kokkinistos.html

Furthermore

¾ c. Rice

What we need vine leaves and Vegetables

20-30 Vine leaves

3 colored peppers

3 Tomatoes

2 Zucchini green

2 large Potatoes

 

How to make minced meat

https://psychedelicrecipes.blogspot.com/2020/05/kimas-kokkinistos.html

Furthermore

When we put the water in the pot with the minced meat, add the rice and cook for only 15 minutes

How to make vine leaves and Vegetables

We prepare our vegetables so that we can fill them with minced meat. We clean, wash, cut the potatoes into thick slices and make a layer on the bottom of our pot where we will put the vine leaves and Vegetables.

When the minced meat is ready, let it cool a bit and start filling the vegetables and the vine leaves.

When we place them all in the pot, place 1-2 layers of empty vine leaves on top of them and cover them.

Pour water with 1 tablespoon of tomato paste dissolved in it to cover the ¾ of our food.

Place something heavy on top of the food to hold it down.

Cook on low heat until there is little water left in the pot.

 

Good luck!!!

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...