Κουπέπια και γεμιστά
Ακόμα ένα από τα αγαπημένα μου. Απλό αλλά θέλει το χρόνο και το κόπο του.
Χρόνος ψησίματος : 30 λεπτά κιμάς + 1 ώρα και 10 λεπτά στη κατσαρόλα
Συνολικός χρόνος : 2 ώρες
Τι χρειαζόμαστε Κιμάς
Συνταγή εδώ https://psychedelicrecipes.blogspot.com/2020/05/kimas-kokkinistos.html
επιπλέον
¾ φ. Ρύζι
Τι χρειαζόμαστε Γεμιστά και κουπέπια
20-30 Κληματόφυλλα
3 Πιπέρια χρωματιστά
3 Ντομάτες
2 Κολοκύθια πράσινα
2 μεγάλες Πατάτες
Πως το κάνουμε Κιμάς
https://psychedelicrecipes.blogspot.com/2020/05/kimas-kokkinistos.html
επιπλέον
Όταν βάλουμε το νερό στη κατσαρόλα με το κιμά προσθέτουμε και το ρύζι και ψήνουμε μόνο για 15 λεπτά
Πως το κάνουμε Γεμιστά και κουπέπια
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας για να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε με το κιμά. Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και κάνουμε μια στρώση στο πάτο της κατσαρόλας μας που θα βάλουμε τα κουπέπια και τα γεμιστά.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα λαχανικά και τα κληματόφυλλα.
Όταν τα τοποθετήσουμε όλα στην κατσαρόλα στο πάνω μέρος τους τοποθετούμε 1-2 στρώσεις άδεια κληματόφυλλα και τα σκεπάζουμε.
Ρίχνουμε νερό με 1 κουτάλι σούπας διαλυμένο ντοματοπολτό σε αυτό για να σκεπάσει τα ¾ του φαγητό μας.
Τοποθετούμε κάτι βαρύ πάνω από το φαγητό για να το κρατάει κάτω.
Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει ελάχιστο νερό στη κατσαρόλα.
Καλή επιτυχία!!!
Stuffed vine leaves and Stuffed Vegetables
Another one of my favorites. Simple but it takes time and effort.
Servings: 6-8
Cooking time: 30 minutes minced meat + 1 hour and 10 minutes in the pot
Total time: 2 hours
What do we need minced meat
Recipe here https://psychedelicrecipes.blogspot.com/2020/05/kimas-kokkinistos.html
Furthermore
¾ c. Rice
What we need vine leaves and Vegetables
20-30 Vine leaves
3 colored peppers
3 Tomatoes
2 Zucchini green
2 large Potatoes
How to make minced meat
https://psychedelicrecipes.blogspot.com/2020/05/kimas-kokkinistos.html
Furthermore
When we put the water in the pot with the minced meat, add the rice and cook for only 15 minutes
How to make vine leaves and Vegetables
We prepare our vegetables so that we can fill them with minced meat. We clean, wash, cut the potatoes into thick slices and make a layer on the bottom of our pot where we will put the vine leaves and Vegetables.
When the minced meat is ready, let it cool a bit and start filling the vegetables and the vine leaves.
When we place them all in the pot, place 1-2 layers of empty vine leaves on top of them and cover them.
Pour water with 1 tablespoon of tomato paste dissolved in it to cover the ¾ of our food.
Place something heavy on top of the food to hold it down.
Cook on low heat until there is little water left in the pot.
Good luck!!!