Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα και 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος έκτος αναμονής: 1 ώρα
Τι χρειαζόμαστεΚιμάς https://psychedelicrecipes.blogspot.com/2020/05/kimas-kokkinistos.html
Επιπλέον
½ κ.γ. Κίμινο
2 κ.σ .Άνηθο (το βάζουμε μαζί με το μαϊντανό)
¾ φ. Ρύζι Όταν βάλουμε το νερό στη κατσαρόλα με το κιμά προσθέτουμε και το ρύζι και ψήνουμε μόνο για 20 λεπτά.
Λαχανοντολμάδες
1 μεγάλο Λάχανο
Αυγολέμονο
2 κ.σ Βούτυρο
2 κ.σ Αλεύρι
2 Αυγά χτυπημένα
½ φλυτζάνι Χυμό λεμονιού
250 γ. ζωμό (μοιράζουμε ένα κύβο και τον διαλύουμε σε νερού)
Πως το κάνουμε
Λάχανο
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με λίγο αλάτι.
Κόβουμε τα κοτσάνια και τη ρίζα του λάχανου και το βάζουμε στο βραστό νερό με τη πλευρά τις ρίζας προς κάτω.
Σιγά σιγά αφαιρούμε τα φύλλα από το εξωτερικό που έχουν ξεκινήσει να μαλακώνουν.
Αφερούμε από όσα φύλλα έχουν χοντρό κεντρικό νεύρο χωρίς να κάνουμε τρύπα στο φύλλο και γεμίζουμε με τη γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε 2-3 στρώσεις φύλλα λάχανο και προσθέτουμε τους λαχανοντολμάδες διπλά δίπλα.
Σκεπάζουμε τους λαχανοντολμάδες με 2-3 στρώσεις φύλλα λάχανου, βάζουμε ένα βαρύ πιάτο που να καλύπτει την επιφάνεια, προσθέτουμε νερό μέχρι τα ¾ τις κατσαρόλας και ψήνουμε για μια με μιάμιση ώρα.
Σάλτα
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι να ζεσταθούν, ψήνουμε λίγο το μίγμα.
Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το ζωμό και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας γρηγορά.
Ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και σβήνουμε τη φωτιά
Καλή Επιτυχία!!!
Cramp stuffed with egg - lemon sauce
Servings: 8
Cooking time: 1 hour and 30 minutes
Total time out of waiting: 1 hour
What we need
Minced meat https://psychedelicrecipes.blogspot.com/2020/05/kimas-kokkinistos.html
Furthermore
½ tbsp. Cumin
2 tbsp. Dill (put it together with the parsley)
¾ c. Rice When we put the water in the pot with the minced meat, add the rice and cook for only 20 minutes.
Cramp stuffing
1 large Cramp
Egg-lemon sauce
2 tbsp. Butter
2 tbsp. Flour
2 Beaten eggs
½ c. Lemon juice
250 c. broth (divide a cube and dissolve it in water)
How do we do it
Cramp
In a pot boil water with a little salt.
Cut the stalks and the root of the Cramp and put it in boiling water with the side of the root facing down.
Slowly remove the leaves from the outside that have begun to soften.
Remove from the leaves that have a thick central nerve without making a hole in the leaf and fill with the minced meat.
Put 2-3 layers of Cramp leaves in a pot with a thick bottom and add the Cramp stuffing next to each other.
Cover the Cramp stuffing with 2-3 layers of Cramp leaves, put a heavy plate that covers the surface, add water up to ¾ the pot and cook for one and a half hours.
Egg-lemon sauce
Put the butter and flour in a pot to heat, cook the mixture a little.
At the same time, heat the broth and add it to the pot with butter and flour, stir.
In a bowl, beat the eggs with the lemon and add them to the pot, stirring quickly.
Cook for 5-10 minutes until the cream get thicken and turn off the heat.
Good luck!!!