Μερίδες :4
Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα και 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 2 ώρες
Τι χρειαζόμαστε
200 γ. Ρεβίθια (με τη φλούδα τους και όχι σπασμένα )
1 κ.σ. μαγειρική Σόδα
700-800 γ. Κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
Λάδι για το τσιγάρισμα
1/2 φ. Ντοματόπαστα
2-3 μέτριες Πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κ.σ. Λεμόνι
1 κ.σ. Κορν Φλάουερ
Νερό να σκεπάζει το φαγητό
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βραδύ σε νερό με σόδα.
Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα βάζουμε στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο σε λίγο λάδι να πάρει χρώμα.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια, τα ξαφρίζουμε και μετά τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι και το κόρν φλάουερ.
Ψήνουμε για 1:30 ώρα περίπου (εξαρτάτε από τα ρεβίθια μας) σε μέτρια φωτιά.
Λίγο πριν το τέλος ανακατεύουμε το κορν φλάουερ στο λεμόνι και το βάζουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε και ψήνουμε για λίγο ακόμα.
Καλή όρεξη!!!
Chickpeas with chicken
Servings: 4
Cooking time: 1 hour and 30 minutes
Total time: 2 hours
What we need
200 g. Chickpeas (with their skins, not broken)
1 tbsp. baking soda
700-800 g. Chicken cut into cubes
Oil for sautéing
1/2 c. Tomato paste
2-3 medium potatoes Diced
2 tbsp. Lemon
1 tbsp. Corn flour
Water to cover the food
How do we do it
Soak the chickpeas overnight in water with baking soda.
Rinse them with plenty of water and set them aside.
Sautéing the onion and chicken in a little oil to get color.
In another pot, boil the chickpeas, skim them and then place them in the pot with the chicken.
Add the rest of the ingredients except the lemon and the corn flour.
Cook for about 1:30 hours (depending on our chickpeas) over medium heat.
Just before the end, mix the corn flour in the lemon and put it in the food, stir and cook for a while longer.
Good Luck!!!