Κεμπάπ
Πολύ εύκολο και γρήγορο
φαγητό.
Μερίδες :10 σουβλάκια κεμπάπ / 1 μπολάκι σάλτσα
Χρόνος αναμονής : 8+ ώρες
Χρόνος ψησίματος : 30 λεπτά κεμπάπ / 20 λεπτά σάλτσα
Τι χρειαζόμαστε Κεμπάπ
500 γ. κιμά Αρνίσιος
200 γ. κιμά Βοδινό
100 γ. κιμά Χοιρινό
1 Ντομάτα τριμμένη + 1 κομμένη σε τετραγωνάκια
1 Τσίλι φρέσκο κομμένο σε τετραγωνάκια
1 μεγάλο Κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 σκελίδα Σκόρδο πολτοποιημένη
¼ κ.γ. Κανέλα
¼ κ.γ. Κίμινο
1 κ.γ. Πάπρικα
1 κ.γ. Καγιέν
Αλάτι
Τι χρειαζόμαστε Σάλτσα
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη Ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. Βαλσάμικο ξύδι
2 κ.σ. Ντοματοπολτό
400 μλ. Νερό
3 κ.σ. Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Ανακατεύουμε τα υλικά μας πάρα πολύ καλά.
Σχηματίζουμε τα κεμπάπ σε ξυλάκι για σουβλάκια και τα
βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα, για τουλάχιστον 8 ώρες(εγώ τον αφήνω από το ένα βραδύ
στο άλλο).
Βγάζουμε από το ψυγείο τα κεμπάπ, τα αφήνουμε να έρθουν
σε θερμοκρασία δωματίου και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για 30 λεπτά.
Πως το κάνουμε Σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα
υλικά εκτός από το μαϊντανό και αφήνουμε τη σάλτσα μας να ελαττωθεί.
Πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό και
ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε πίτα για σουβλάκια με τη σάλτσα που
φτιάξαμε, αγγούρι και γιαούρτι, εμένα μου αρέσει πολύ αυτός ο συνδυασμός, εσείς
μπορείτε να σερβίρετε με ότι σας αρέσει.
Καλή επιτυχία!!!