Ριζότο με φιστίκι Αιγίνης και γάλα αμυγδάλου
Μερίδες :2
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα
Τι χρειαζόμαστε
150γ. ρύζι
500μλ. Ζωμό της αρεσκείας μας
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
250γ. μανιταράκια
½ φ. κρασί άσπρο
1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 ½ κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης ακανόνιστα κομμένα
1 κ.σ. καρύδια ακανόνιστα κομμένα
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Λίγο αλάτι
½ κ.γ. πάπρικα
30γ. τυρί κομμένο κομματάκια
2 κ.γ. άνηθο φρέσκο
1 φ. γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. τυρί κρέμα
Πως το κάνουμε
Σε τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βούτυρο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουμε τα μανιταράκια αφήνουμε να πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ζωμό, τα τυριά και το γάλα, ανακατεύουμε αφήνουμε για 1-2 λεπτά να καβουρδιστούν οι ξηροί καρποί και ψήνουμε το ρύζι με το ζωμό σιγά σιγά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το γάλα, τα τυριά και σβήνουμε τη φωτιά.
Καλή Επιτυχία!!!
Risotto with pistachio and almond milk
Servings: 2
Total time: 1 hour
What we need
150g. rice
500ml. Broth of our choice
1 tbsp. butter
1 tbsp. olive oil
3 tbsp. grated onion
1 clove of grated garlic
250g. mushrooms
½ c. white wine
1 tbsp. fresh chopped basil
1 ½ tbsp. fresh chopped peppermint
3 tbsp. pistachios irregularly cut
1 tbsp. nuts irregularly cut
1 tbsp. brown sugar
salt
½ tsp. paprika
30g. cheese cut into small pieces
2 tbsp. fresh dill
1 c. almond milk
2 tbsp. cream cheese
How do we do it
In a pan add the olive oil and butter, fry the onion and garlic, add the mushrooms, let them take on color, add the wine, let it evaporate, add the rest of the ingredients except the broth, the cheese and the milk, stir, leave to roast for 1-2 minutes the nuts and cook the rice with the broth slowly. When the rice is ready, add the milk, the cheeses and turn off the heat.
Good luck!!!