Χοιρινό με πορτοκάλι και παντζάρι
Χρόνος ψησίματος : 45-50 λεπτά +15+ σάλτσα
Συνολικός χρόνος : 6-7 ώρες
Συνολικός χρόνος έκτος αναμονής : 1 ώρα και 25 λεπτά
600 γ. Χοιρινό κομμένο σε κύβους
5 μέτριες Πατάτες κομμένες σε κύβους
1 φ. Χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Δεντρολίβανο
Σκόρδο σε σκόνη
Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 Αστεροειδή γλυκάνισο
1 ½ κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Βαλσάμικο
1 κ.σ. Μέλι
Σάλτσα
1 Παντζάρι βρασμένο και πολτοποιημένο
1 φ. ζωμό από το φαγητό που φτιάξαμε
1-2 κ.σ. Κόρν Φλάουρ
Πως το κάνουμε
Φτιάχνουμε ένα μίγμα με το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βαλσάμικο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο σκόνη, το φρέσκο δυόσμο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη μουστάρδα, το μελί και μαρινάρουμε το χοιρινό για 4-6 ώρες.
Ετοιμάζουμε τις πατάτες και της βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας, προσθέτουμε το χοιρινό με τη μαρινάδα και νερό να σκεπάζει τα ¾ του φαγητού.
Ψήνουμε στη χύτρα ταχύτητας για 30 λεπτά και όταν μπορούμε να την ανοίξουμε ψήνουμε για ακόμα 35-45 λεπτά έτσι ώστε να μην μείνουν πολλά υγρά στη κατσαρόλα.
Σάλτσα
Παίρνουμε 1 φλιτζάνι από ζωμό από το φαγητό που ψήσαμε και όταν κρυώσει διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά τις σάλτσας σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε αραιά μέχρι να έχουμε την επιθυμητή ρευστότητα.
Pork with orange and beetroot
Servings: 4-5
Waiting time: 4-6 hours
Cooking time: 45-50 minutes +15+ sauce
Total time: 6-7 hours
Total time out of waiting: 1 hour and 25 minutes
What we need
600 g. Pork cut into cubes
5 medium potatoes cut into cubes
1 tbsp. Orange juice
Zest of one orange
Rosemary
Garlic powder
Fresh chopped peppermint
1 star anise
1 ½ tbsp. Mustard
1 tbsp. Balsamic
1 tbsp. Honey
Sauce
1 Beetroot boiled and mashed
1 tbsp broth from the food we made
1-2 tbsp. Corn flour
How do we do it
Make a mixture with the orange juice, the orange zest, the balsamic, the rosemary, the garlic powder, the fresh peppermint, the star anise, the mustard, the honey and marinate the pork for 4-6 hours.
Prepare the potatoes and put it in the pressure cooker, add the pork with the marinade and water covering the ¾ of the food.
Cook in the pressure cooker for 30 minutes and when we can open it, cook for another 35-45 minutes so that not much liquid remains in the pot.
Sauce
We take 1 cup of broth from the food we cooked and when it cools, we dissolve the corn flour inside. Then put all the sauce ingredients in a saucepan and stir occasionally until you have the desired fluidity.
Good luck!!