Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Φάβα Σούπα λουβάνα Louvana soup (split peas)

 

Σούπα Λουβάνα(φάβα)

 

Φάβα Σούπα λουβάνα Louvana soup (split peas)

 

Μερίδες : 2-3

Χρόνος ψησίματος : 60 λεπτά περίπου

Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 15 λεπτά

 

Τι χρειαζόμαστε

250 γ. Λουβάνα

1-2 λ. Νερό

1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. Ελαιόλαδο

Χυμό από 1 μεγάλο Λεμόνι

Πιπέρι

Αλάτι

 

Πως το κάνουμε

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη λουβάνα με νερό, την αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, την ξαφρίζουμε, την σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, μαραίνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και την λουβάνα και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η λουβάνα για 30 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και κόκκινο πιπέρι.

Σημείωση : Αν θέλουμε μπορούμε να μπλεντάρουμε τη σούπα μας.

 

Καλή Επιτυχία!!!

 

 

Φάβα Σούπα λουβάνα Louvana soup (split peas)
   

Louvana soup (split peas)

 

Servings: 2-3

Cooking time: about 60 minutes

Total time: 1 hour and 15 minutes

 

What we need

250 g. Louvana

1-2 l. Water

1 medium Chopped onion

3 tbsp. Olive oil

Juice of 1 large Lemon

Pepper

Salt

 

How do we do it

Put the louvana in a pot with water, let it boil for 1-2 minutes, skim it, strain it and leave it aside.

Heat the olive oil in a pot, sauté the onion, add the remaining ingredients and the louvana and cook until is soft for about 30 minutes.

Serve with extra olive oil and red pepper.

Note: If we want, we can blend our soup.

 

Good luck!!!

 

 

 

 

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...