Σούπα Λουβάνα(φάβα)
Μερίδες : 2-3
Χρόνος ψησίματος : 60 λεπτά περίπου
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 15 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
250 γ. Λουβάνα
1-2 λ. Νερό
1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 μεγάλο Λεμόνι
Πιπέρι
Αλάτι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη λουβάνα με νερό, την αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, την ξαφρίζουμε, την σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, μαραίνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και την λουβάνα και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η λουβάνα για 30 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και κόκκινο πιπέρι.
Σημείωση : Αν θέλουμε μπορούμε να μπλεντάρουμε τη σούπα μας.
Καλή Επιτυχία!!!
Louvana soup (split peas)
Servings: 2-3
Cooking time: about 60 minutes
Total time: 1 hour and 15 minutes
What we need
250 g. Louvana
1-2 l. Water
1 medium Chopped onion
3 tbsp. Olive oil
Juice of 1 large Lemon
Pepper
Salt
How do we do it
Put the louvana in a pot with water, let it boil for 1-2 minutes, skim it, strain it and leave it aside.
Heat the olive oil in a pot, sauté the onion, add the remaining ingredients and the louvana and cook until is soft for about 30 minutes.
Serve with extra olive oil and red pepper.
Note: If we want, we can blend our soup.
Good luck!!!