Σούπα ντομάτας
Μερίδες : 4
Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά +30 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 2 ώρες
500 γ. Ντομάτες
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 μέτριο Κρεμμύδι
1 σκελίδα Σκόρδο
1 κ.σ. Βούτυρο προαιρετικά
3 κ.σ. Πολτό ντομάτας
Βασιλικό
Ζωμό σε κύβο
Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με ελαιόλαδο, αλάτι,, πιπέρι και τις ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180c°.
Όταν οι ντομάτες ψηθούν και κρούσουν τις καθαρίζουμε από τη φλούδα, το κοτσάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτουμε πολτό ντομάτας, τις ντομάτες, το νερό και τον ζωμό.
Ψήνουμε για 30 λεπτά και μπλεντάρουμε τη σούπα.
Καλή Επιτυχία!!!
Tomato soup
Servings: 4
Cooking time: 45 minutes + 30 minutes
Total time: 2 hours
What we need
500 g. Tomatoes
2 tbsp. Olive oil
Salt
Pepper
1 medium Onion
1 clove Garlic
1 tbsp. Butter
3 tbsp. Tomato paste
Basil
Broth in a cube
How do we do it
Put the tomatoes in a pan with olive oil, salt, pepper and bake for 45 minutes at 180c °.
When the tomatoes are cooked and got cold, we clean them from the skin and the stalk and leave them aside.
Sauté the onion, garlic in olive oil and butter in a saucepan, add tomato paste, tomatoes, water and broth.
Bake for 30 minutes and blend the soup.
Serve with croutons.
Good luck!!!