Ζύμη για Φρατζολάκι
Μια αφράτη ζύμη για φρατζολάκια αλλά μπορούμε να κάνουμε και άλλα σχήματα.
Χρόνος ψησίματος : 12-15 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 3 ώρες
Τι χρειαζόμαστε
500 γ. Αλεύρι
5 γ. Μαγιά
5 γ. Σόδα
½ κ.γ. Αλάτι
20 γ. Ζάχαρη
20 γ. Φυτικό Βούτυρο
260 γ. Νερό
Πως το κάνουμε
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βούτυρο και το νερό τα χτυπάμε για λίγο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου στη 2 ταχύτητα.
Σχηματίζουμε τα ψωμάκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 2 ώρες περίπου.
Ψήνουμε στους 200c° για 12-15 λεπτά περίπου για τα ψωμάκια που βλέπετε στη φωτογραφία εάν θα κάνετε πιο μεγάλα θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο να ψηθούν.
Καλή Επιτυχία!!!
Dough for Loaf
A fluffy dough for loaves but we can make other shapes of buns.
Servings: 10-15
Waiting time: 2 hours
Baking time: 12-15 minutes
Total time: 3 hours
What we need
500 g. Flour
5 g. Yeast
5 g. Soda
½ κ.tbsp. Salt
20 g. Sugar
20 g. Vegetable butter
260 g. Water
How do we do it
Put all the ingredients except the butter and water in the bowl of the mixer and beat them for a while.
Add the remaining ingredients and beat for about 10 minutes on speeds 2.
Shape the buns into the shape you want and let them rise for about 2 hours.
Bake at 200 C° for about 12-15 minutes for the buns you see in the photo if you make bigger ones, they will need more time to bake.
Good luck!!!