Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Σούπα βελουτέ με πατάτα και μαϊντανό Potato and parsley velvet soup

 

Σούπα βελουτέ με πατάτα και μαϊντανό

 

Σούπα βελουτέ με πατάτα και μαϊντανό Potato and parsley velvet soup

Μερίδες : 4-6

Χρόνος ψησίματος : 20 λεπτά πατάτες + 20 σούπα

Συνολικός χρόνος : 1 ώρα

 

Τι χρειαζόμαστε

3 μέτριες Πατάτες

3 κ.σ. Μαϊντανό

1 κ.σ. Βούτυρο

1 κ.σ. Αλεύρι

Άσπρο Πιπέρι

Αλάτι

Λεμόνι

1 Ζωμό λαχανικών

 

Πως το κάνουμε

Καθαρίζουμε, κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες σε νερό στο οποίο βάζουμε και τον ζωμό.

Σουρώνουμε τον ζωμό από τις πατάτες που ψήσαμε και τον αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε τις πατάτες.

Πλένουμε και κόβουμε τον μαϊντανό.

Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, αφήνουμε να πάρει ένα ξανθό χρώμα στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και όσο ζωμό χρειάζεται για να έχει η σούπα μας την επιθυμητή ρευστότητα.

Μπλεντάρουμε την σούπα.

 

Καλή Επιτυχία!!!

 

Σούπα βελουτέ με πατάτα και μαϊντανό Potato and parsley velvet soup

Potato and parsley Velvet soup

Servings: 4-6

Cooking time: 20 minutes potatoes + 20 soup

Total time: 1 hour

 

What we need

3 medium potatoes

3 tbsp. Parsley

1 tbsp. Butter

1 tbsp. Flour

White Pepper

Salt

Lemon

1 Vegetable broth

 

How do we do it

Peel, chop and boil the potatoes in water in which we put the broth.

Strain the broth from the cooked potatoes and set it aside.

Melt the potatoes.

Wash and chop the parsley.

Heat the butter and add the flour, let it take on a blonde color then add the parsley, pepper and mix.

Add the melted potatoes and as much broth as needed for our soup to have the desired fluidity.

Blend the soup.

 

Good luck!!!

   


Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...