Σούπα βελουτέ με πατάτα και μαϊντανό
Μερίδες : 4-6
Χρόνος ψησίματος : 20 λεπτά πατάτες + 20 σούπα
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα
3 μέτριες Πατάτες
3 κ.σ. Μαϊντανό
1 κ.σ. Βούτυρο
1 κ.σ. Αλεύρι
Άσπρο Πιπέρι
Αλάτι
Λεμόνι
1 Ζωμό λαχανικών
Καθαρίζουμε, κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες σε νερό στο οποίο βάζουμε και τον ζωμό.
Σουρώνουμε τον ζωμό από τις πατάτες που ψήσαμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τις πατάτες.
Πλένουμε και κόβουμε τον μαϊντανό.
Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, αφήνουμε να πάρει ένα ξανθό χρώμα στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και όσο ζωμό χρειάζεται για να έχει η σούπα μας την επιθυμητή ρευστότητα.
Μπλεντάρουμε την σούπα.
Potato and parsley Velvet soup
Servings: 4-6
Cooking time: 20 minutes potatoes + 20 soup
Total time: 1 hour
What we need
3 medium potatoes
3 tbsp. Parsley
1 tbsp. Butter
1 tbsp. Flour
White Pepper
Salt
Lemon
1 Vegetable broth
How do we do it
Peel, chop and boil the potatoes in water in which we put the broth.
Strain the broth from the cooked potatoes and set it aside.
Melt the potatoes.
Wash and chop the parsley.
Heat the butter and add the flour, let it take on a blonde color then add the parsley, pepper and mix.
Add the melted potatoes and as much broth as needed for our soup to have the desired fluidity.
Blend the soup.
Good luck!!!