Χοιρινά μπριζολάκια με πουρέ πατάτας
Μερίδες : 3-4
Χρόνος ψησίματος : 35 λεπτά μπριζολάκια + 30 λεπτά πουρές +15 λεπτά σάλτσα
Συνολικός χρόνος : 2 ώρες
8 Χοιρινά μπριζολάκια
Θυμάρι
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
1 φύλλο Σέλινο ψιλοκομμένο
Πουρές
3 μέτριες Πατάτες
1 κ.σ. Βούτυρο
½ φ. Γάλα χλιαρό
½ Ζωμό λαχανικών σε κύβο (τον διαλύουμε στο γάλα)
Πιπέρι
Αλάτι
Σάλτα
2 κ.σ. Βούτυρο
2 κ.σ. Αλεύρι
Το ζωμό από το ταψί που ψήσαμε τα μπριζολάκια
Πιπέρι
Αλάτι
Πως το κάνουμε
Σε ένα ταψί βάζουμε τα μπριζολάκια με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 170c°.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους. Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν ψηθούν αφαιρούμε το νερό από τη κατσαρόλα, λιώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι, αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράζεις. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε συχνά μέχρι να πάρει η σάλτσα μας την επιθυμητή ρευστότητα.
Καλή Επιτυχία!!!
Thin and small Pork chops with mashed potatoes
Servings: 3-4
Cooking time: 35 minutes steaks + 30 minutes puree + 15 minutes sauce
Total time: 2 hours
What we need
8 small and thin Pork chops
Thyme
2 tbsp. Olive oil
Pepper
Salt
1 leaf Chopped celery
Puree
3 medium potatoes
1 tbsp. Butter
½ c. Warm milk
½ Vegetable broth in a cube (dissolve it in the milk)
Pepper
Salt
Sause
2 tbsp. Butter
2 tbsp. Flour
The broth from the pan where we baked the pork chops
Pepper
Salt
How do we do it
*Put the pork chops with the rest of the ingredients in a pan, mix and bake for 30-35 minutes at 170c °.
*Wash, clean and cut the potatoes into cubes. Put the potatoes in a pot of water and cook until soft.
When cooked, remove the water from the pot, melt the potatoes, add the remaining ingredients and mix well.
*Put the butter and flour in a frying pan, let them cook for 1-2 minutes. Add the remaining ingredients, stirring often until our sauce gets the desired fluidity.
Good luck!!!