Κεφτέδες με Πλιγούρι
Κλασικό, σπιτικό γεύμα, που
θυμίζει μαμά.
Μερίδες : 4
Χρόνος ψησίματος : 25 λεπτά κεφτέδες + 25 λεπτά πλιγούρι
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 20 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε Κεφτέδες
700 γ. Χοιρινό
Κιμά
70 γ. Γάλα
2 Αυγά
1 μέτρια Πατάτα
τριμμένη στο τρίφτη
3 κ.σ. Μαϊντανοί
ψιλοκομμένο
1 μέτριο Κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι
γλυκού Κανέλα
½ κουταλάκι
γλυκού Πιπέρι Μαύρο
½ κουταλάκι
γλυκού Πάπρικα
Λάδι για τι
τηγάνισμα
Τι
χρειαζόμαστε Πλιγούρι
¾ φ. Πλιγούρι
1 μέτριο Κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
Λάδι για
τσιγάρισμα
¼ φ. Φιδέ
2 κ.σ.
Ντοματοπολτό
1 Ζωμό
λαχανικών σε κύβο
Νερό να
σκεπάζει το πλιγούρι
Πως το
κάνουμε Κεφτέδες
Ανακατεύουμε
όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε τους
κεφτέδες και τηγανίζουμε ή ψήνουμε στο φούρνο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί
στους 170 -180c°.
Πως το κάνουμε Πλιγούρι
Τσιγαρίζουμε
το κρεμμύδι και το φιδέ. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και
μισοκλείνουμε τη κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει το νερό και να ψηθεί το
πλιγούρι.
Σερβίρουμε
με γιαούρτη και σαλάτα.
Καλή όρεξη !!!