Κανελόνια με αλλαντικά
Μερίδες : 10-12
Χρόνος ψησίματος : 25-30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες και 30 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
Κρέπες
350 γ. Αλεύρι
4 Αυγά
4 φ. Γάλα
150 γ. Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Γέμιση
70 γ. Βούτυρο
2 μέτρια Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γ. Μανιτάρια λευκά κομμένα
50 γ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γ. Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
100 γ. Μπέικον αλλαντικό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
100 γ. Λούτζα
αλλαντικό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
150 γ. σκληρό Τυρί τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπεσαμέλ
100 γ. Βούτυρο
100 γ. Αλεύρι
1,5 λ. Γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Μανιτάρια τσιγαρισμένα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τυρί τριμμένο
Απλή σάλτσα ντομάτας (ντοματοπολτό + φρέσκιες ντομάτες +
μπαχαρικά + μυρωδικά σε κατσαρόλα ψήνουμε μέχρι να δέσει)
Πώς το κάνουμε
Κρέπες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ψήνουμε τις
κρέπες μια μία σε τηγάνι.
Γέμιση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο, βάζουμε τα
μανιτάρια αλάτι πιπέρι και όταν ψηθούν σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το
μαϊντανό και το σχοινόπρασο.
Κόβουμε τα αλλαντικά σε λεπτές λωρίδες.
Τρίβουμε το τυρί στο τρίφτη.
Αναμιγνύουμε όλα τα πιο πάνω μαζί με το 1/3 της μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε
το αλεύρι, ανακατεύουμε να μην κολλήσει μέχρι να ψηθεί το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε άλλη κατσαρόλα και όταν έτοιμο το
αλεύρι προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας.
Ψήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας προσθέτουμε αλάτι,
πιπέρι.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε στις κρέπες τη γέμιση, τις τυλίγουμε σε ρολό και
τις προσθέτουμε σε ένα ταψί διπλά δίπλα.
Ρίχνουμε πάνω στα κανελόνια τη μπεσαμέλ και το τυρί.
Ψήνουμε στους 180c° για 25-30 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!!!