Fajitas
Φαγητό της Μεξικάνικης
παράδοσης, ποιο κάτω θα δείτε τον δικό μου τρόπο να το φτιάχνω στα δικά μου
γούστα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο, βοδινό, χοιρινό, ότι προτιμάτε.
Μερίδες : 6
Χρόνος αναμονής : 8
ώρες
Χρόνος ψησίματος : 25 λεπτά
Συνολικός
χρόνος : 9 ώρες
Τι χρειαζόμαστε μαρινάδα κοτόπουλου
150γ. Χυμό πορτοκάλι
150γ. Μπύρα
1 μεγάλο Λεμόνι
5 σταγόνες Ταμπάσκο
1/2 κ.γ. Σκόρδο λιωμένο
1 μέτριο Κρεμμύδι λιωμένο
1 κ.γ. Πιπέρι μαύρο
1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο(Τσίλι)
Τι χρειαζόμαστε για το υπόλοιπο φαγητό
500γ. Κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
1 μεγάλο Κρεμμύδι
4 Πιπεριά ένα από κάθε χρώμα(πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί) κομμένα σε λωρίδες
1 Καρότο κομμένο
3 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κύβο Ζωμό λαχανικών
Πως το κάνουμε
Βάζουμε τα υλικά τις μαρινάδας σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες το βάζουμε στη
μαρινάδα και το αφήνουμε ένα βραδύ στο ψυγείο (περίπου 8 ώρες).
Την επόμενη μέρα βάζουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και
τα υπόλοιπα υλικά (κομμένα σε λωρίδες) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ψήνουμε για
25-30 λεπτά περίπου.
Συνοδεύετε με πίτα για fajitas (υπάρχουν διάφορες στο εμπόριο, ολικής, καλαμποκιού).
Αν σας αρέσει το ρύζι μπορείτε να βάλετε και ρύζι στη
πίτα σας όπως και τυρί. Τυλίγουμε το κρέας που φτιάξαμε στη πίτα και είναι έτοιμο το φαγητό μας.
Servings: 6
Waiting time: 8 hours
Waiting time: 8 hours
Cooking time: 25 minutes
Total time: 9 hours
150g. Orange juice
150g. Beer
1 large Lemon
5 drops of Tabasco
1/2 tbsp. Melt garlic
1 medium Onion melted
1 tbsp. Black pepper
1 tbsp. red pepper (Chili)
What we need for the rest of the food
500g. Chicken fillet cut into strips
1 large Onion
4 Peppers one of each color (green, red, yellow, orange) cut into strips
1 Carrot cut
3 tbsp. Chopped parsley
1 cube Vegetable broth
How do we do it
Put the marinade ingredients in a bowl and mix.
Cut the chicken into thin strips, put it in the marinade and leave it overnight in the fridge (about 8 hours).
The next day we put the chicken with the marinade and the rest of the ingredients (cut into strips) in a non-stick pan and cook it for about 25-30 minutes.
Accompany with fajitas pie (there are several on the market, whole, corn).
If you like rice you can add rice to your pie as well as cheese. We wrap the meat we made in the pie and our food is ready.
Good luck!!!
Total time: 9 hours
150g. Orange juice
150g. Beer
1 large Lemon
5 drops of Tabasco
1/2 tbsp. Melt garlic
1 medium Onion melted
1 tbsp. Black pepper
1 tbsp. red pepper (Chili)
What we need for the rest of the food
500g. Chicken fillet cut into strips
1 large Onion
4 Peppers one of each color (green, red, yellow, orange) cut into strips
1 Carrot cut
3 tbsp. Chopped parsley
1 cube Vegetable broth
How do we do it
Put the marinade ingredients in a bowl and mix.
Cut the chicken into thin strips, put it in the marinade and leave it overnight in the fridge (about 8 hours).
The next day we put the chicken with the marinade and the rest of the ingredients (cut into strips) in a non-stick pan and cook it for about 25-30 minutes.
Accompany with fajitas pie (there are several on the market, whole, corn).
If you like rice you can add rice to your pie as well as cheese. We wrap the meat we made in the pie and our food is ready.
Good luck!!!