Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Κανελόνια αλά Κυπριακά


Κανελόνια αλά Κυπριακά

Κανελόνια αλά Κυπριακά
Στη πραγματικότητα τα κανελόνια είναι ζυμαρικά αλλά την πρώτη φορά που εγώ δοκίμασα κανελόνια ήταν κρέπες με κιμά.
Μαγευτικός συνδυασμός !!!

Κανελόνια αλά Κυπριακά
 
 Μερίδες : 20 Μέτρια
Χρόνος ψησίματος : 5-6 λεπτά για κάθε μια κρέπα + 30 λεπτά κιμάς + 20-30 λεπτά στο φούρνο
Συνολικός χρόνος :3 ώρες

Τι χρειαζόμαστε Αλμυρές κρέπες  x2
 
Τι χρειαζόμαστε Κιμάς 
 
Επιπλέον  
250γ. Κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. Μαϊντανό 
1 κ.σ. Χαλούμι
 
Κανελόνια αλά Κυπριακά

Στήσιμο
Παίρνουμε τη κρέπα και βάζουμε κιμά από τη μία άκρη στην άλλη (όπως βλέπουμε τη κρέπα βάζουμε μία οριζόντια γραμμή κιμά προς το μέρος μας) και τυλίγουμε. Τοποθετήσουμε τα κανελόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος διπλά διπλά. Όταν γεμίσουμε το σκεύος ρίχνουμε πάνω στα κανελόνια τα υγρά που έμειναν από τον κιμά, την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό και το χαλούμι. Σκεπάσουμε  με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180C’ για 20-30 λεπτά. 

Κανελόνια αλά Κυπριακά


Καλή Επιτυχία !!!

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...