Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Γλυκό και Μαρμελάδα Κυδώνι - Quince sweet preserve and jam



Γλυκό και Μαρμελάδα Κυδώνι
 
Γλυκό και μαρμελάδα κυδώνι

Είναι το πιο αγαπημένο μου γλυκό κουταλιού είναι το κυδώνι. Γι’ αυτό έκανα τη πρώτη αποπήρα να φτιάξω γλυκό κουταλιού και μαρμελάδα κυδώνι.

Γλυκό και μαρμελάδα κυδώνι

Τελικό προϊόν: 400 γ. γλυκό / 800 γ. μαρμελάδα
Χρόνος προετοιμασίας – διαδικασίας : 2-3 μέρες
Χρόνος αναμονής : 24 ώρες
Χρόνος ψησίματος : 1 – 4 ώρες
Συνολικός χρόνος : 3 μέρες
Τι χρειαζόμαστε
1200 γ. Κυδώνι (καθαρισμένο)
1000 γ. Ζάχαρη
Χυμό από 2 μέτρια Λεμόνια (+ 2 για το νερό όταν καθαρίζουμε τα κυδώνια)
300 γ.  Νερό που χρειάζεται
3-4 κλωναράκια Αρμπαρόριζα

Γλυκό και μαρμελάδα κυδώνι
Πως το κάνουμε
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το σκληρό μέρος από το εσωτερικό τους, εάν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε χοντρές φέτες, εάν είναι μικρά σε 3-4 κομμάτια (κόβουμε από το κοτσάνι προς τα κάτω) βάζοντας τα σε νερό με λεμόνι για να μην αλλάξει το χρώμα τους μέχρι να τα κόψουμε όλα.
Βάζουμε τα κυδώνια σε μια κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράσουμε να μαλακώσουν.
Όταν μαλακώσουν αρκετά(να υπολογίσουμε ότι θα τα βράσουμε ξανά όταν θα βάλουμε τη ζάχαρη) τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι, την αρμπαρόριζα, ανάβουμε τη φωτιά και ξεκινάμε να βράζουμε το γλυκό μας μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά.
Σβήνουμε τη φωτιά, και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με τρόπο τέτοιο που να μην πέφτει υγρασία ή οτιδήποτε άλλο στο γλυκό.
Την επόμενη μέρα παίρνουμε το μέρος της ποσότητας που θα κάνουμε μαρμελάδα και το βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα.
Ξαναβράζουμε το γλυκό για να δέσει εντελώς προσθέτοντας χυμό από ακόμα ένα λεμόνι.
Το γλυκό που θα κάνουμε μαρμελάδα το πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ στη κατσαρόλα (ή άλλο μπλέντερ και το επιστρέφουμε στη κατσαρόλα) βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει.
Γλυκό και μαρμελάδα κυδώνι
Σημειώσεις :
Το γλυκό χρειάζεται να το ξαφρίζουμε.
Στη περίπτωση που το κυδώνι είναι πολύ σκληρό και έχουμε προσθέσει τη ζάχαρη θα χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό έτσι ώστε να μαλακώσει και να μην πήξει πάρα πολύ το γλυκό.
Η φωτιά να είναι μέτρια σε όλη τη διαδικασία.


Γλυκό και μαρμελάδα κυδώνι

Καλή Επιτυχία!!!
 
My favorite sweet preserve is quince. That's why I made the first attempt to make it.

Final product: 400 g.
sweet preserve / 800 g. jam
Preparation time - process: 2-3 days
Waiting time: 24 hours
Baking time: 1 - 4 hours

Total time: 3 days

What we need
1200 g. Quince (peeled)
1000 g. Sugar
Juice of 2 medium Lemons (+ 2 for water when we clean the quinces)
300 g. Water needed
3-4 sprigs of Arbaroriza

How do we do it
Peel the quinces, remove the stones and the hard part from the inside, if they are big, cut them into thick slices, if they are small into 3-4 pieces (cut from the stalk down) putting them in water with lemon so as not to change their color until we cut them all.
Put the quinces in a pot with water to cover them and boil them to soften.
When they soften enough (to calculate that we will boil them again when we put the sugar) we drain them, put them in a pot and add the sugar, the lemon, the
arbarorizat, turn on the fire and start boiling our dessert until the syrup tie lightly.
Turn off the heat, and cover the pot in such a way that no moisture or anything else falls on the
dessert.
The next day we take the part of the quantity that we will make jam and put it in another pot.
Boil the dessert again to bind completely, adding the juice of another lemon.
Mash the sweet that we will make jam with a hand blender in the pot (or another blender and return it to the pot) and boil the jam until it sets.

Notes:
We need to skim the dessert.
In case the quince is very hard and we have added the sugar, we will need to add water so that it softens and the sweet does not thicken too much.
The fire should be medium throughout the process.
Click here to see how we sterilize our jars.


Good luck!!!

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...