Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Goulash


Goulash

Απολαυστικό φαγητό ειδικά για το χειμώνα.


 
Μας έρχεται από Ουγγαρία.
Με πολλές παραλλαγές.

Μερίδες :6
Χρόνος ψησίματος : 2:30 - 3:00 ώρες
Συνολικός χρόνος : 3 ώρες και 30 λεπτά

Goulash


Τι χρειαζόμαστε
700 γ. Χοιρινό λαπά κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. Λάδι
1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένο
6 Καρότα μικρά (προαιρετικά)
3 φύλλα Σέλινο ψιλοκομμένο
3 μέτριες Πατάτες κομμένες στα 2-4 κομμάτια
2 κ.σ. Ντοματοπολτό
2 κ.σ. Αλεύρι
1-2 λ. Ζωμό
1 κ.γ. Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Για το Σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τυρί τριμμένο
Μαϊντανό

 
Goulash

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πως το κάνουμε
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το κρέας να πάρει χρώμα.
Βάζουμε τα καρότα, τις πατάτες, το ντοματοπολτό, το αλεύρι, το ζωμό, τη πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθεί για 2:30 - 3:00 ώρες.
Εάν προτιμάμε να είναι σούπα, συμπληρώνουμε ζωμό καθώς ψήνουμε.

Καλή Επιτυχία!!! 
 
Servings: 6
Cooking time: 3 hours
Total time: 3 hours and 30 minutes

What we need
700 g. Pork neck cut into cubes
1 tbsp. Oil
1 medium Chopped onion
1 Chopped leek
1 clove Chopped garlic
6 Small carrots (optional)
3 leaves Chopped celery
3 medium potatoes cut into 2-4 pieces
2 tbsp. Tomato paste
2 tbsp. Flour
1-2 l. Broth
1 tbsp. Paprika
Salt
Pepper
For Serving (optional)
Grated cheese
Parsley
How do we do it
Heat the oil and sauté the onion, leek and garlic.
Add the meat to get color.
Put the carrots, potatoes, tomato paste, flour, broth, paprika, salt, pepper, mix and let it cook over medium heat for
2:30 - 3:00 hours.
If we prefer it to be soup, add broth as we cook.

Good luck!!!
 



Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...