Βοδινό με σάλτσα ντομάτας
Ακόμα ένα φαγητό που
ευκολύνει τη καθημερινότητα μου, ελπίζω και τη δική σας.
Μερίδες : 5
Χρόνος ψησίματος : 2 ώρες
Συνολικός χρόνος : 2 ώρες και
30 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
750 γ. Βοδινό μπούτι
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 μέτριο Κρεμμύδι
1 κ.σ. Ντοματοπολτό
4 μέτριες Πατάτες κομμένες σε κύβους
2 μέτρια Καρότα κομμένα σε κύκλους
1 φ. Κρασί κόκκινο
1/3 φ. Ξύδι
2 Ντομάτες τριμμένες
Πιπέρι
Αλάτι
Δεντρολίβανο
Φασκόμηλο
1 Λεμόνι
Νερό να σκεπάζει το φαγητό
Πως το κάνουμε
Στη χύτρα ταχύτητας βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί,
προσθέτουμε το κρεμμύδι να πάρει λίγο χρώμα, στη συνέχεια τσιγαρίζουμε να
κρέας. Όταν το κρέας πάρει χρώμα σε όλες τις μεριές προσθέτουμε το
ντοματοπολτό, νερό να το σκεπάζει, κλείνουμε τη χύτρα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Μετά τα 25 λεπτά και αφού μπορούμε να ανοίξουμε τη χύτρα
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μυρωδικά και το λεμόνι, προσθέτουμε
νερό να σκεπάζει το φαγητό και ψήνουμε μέχρι να μείνουν λίγα υγρά στο φαγητό
μας. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λεμόνι ανακατεύουμε απαλά
και σβήνουμε τη φωτιά.
Καλή Επιτυχία !!!
Beef with tomato sauce
Servings: 5
Cooking time: 2 hours
Total time: 2 hours and 30 minutes
What we need
750 g. Beef leg
1 tbsp. Olive oil
1 medium Onion
1 tbsp. Tomato paste
4 medium potatoes cut into cubes
2 medium carrots cut into circles
1 c. Red wine
1/3 tsp Vinegar
2 Grated tomatoes
Pepper
Salt
Rosemary
Sage
1 Lemon
Water to cover the food
How do we do it
Put the oil in the pressure cooker to warm up, add the onion to get a little color, then fry the meat. When the meat turns brown on all sides, add the tomato paste, water to cover it, close the pot and cook for 25 minutes.
After 25 minutes and after we can open the pot we add the rest of the ingredients except the herbs and the lemon, we add water to cover the food and we cook until there are few liquids left in our food. When it is ready, add the herbs, mix the lemon gently and turn off the heat .
Good luck !!!