Σούπα κολοκύθας
Μερίδες : 6-8
Χρόνος ψησίματος : 40 λεπτά + 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 20 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
1 κ. Κολοκύθα
2 κ.σ. Βούτυρο
1 Μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λ. Νερό
1 Ζωμό λαχανικών σε κύβο
Πιπέρι
Αλάτι
250 γ. Φέτα
250 γ. Γιαούρτι
Κόβουμε την κολοκύθα μεγάλα κομμάτια αφήνοντας τη φλούδα και αφαιρούμε τους σπόρους. Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί βάζοντας της βούτυρο στην ψίχα και την ψήνουμε το φούρνο για 40 λεπτά στους 180c°. Όταν κρυώσει η κολοκύθα ξεχωρίζουμε με ένα κουτάλι την ψίχα από τη φλούδα, πετάμε τη φλούδα και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, μαραίνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το νερό, το ζωμό, τη κολοκύθα, το αλάτι, το πιπέρι ψήνουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε τη φέτα και μπλεντάρουμε τη σούπα.
Σερβίρουμε με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Pumpkin soup
Servings: 6-8
Cooking time: 40 minutes + 20 minutes
Total time: 1 hour and 20 minutes
What we need
1 k. Pumpkin
2 tbsp. Butter
1 Medium Chopped Onion
1 l. Water
1 Vegetable broth in a cube
Pepper
Salt
250 g. Feta
250 g. Yogurt
How do we do it
Cut the pumpkin in large pieces, leaving the skin and remove the seeds. Put the pumpkin in a pan, smear butter and bake in the oven for 40 minutes at 180c °. When the pumpkin has cooled, separate it from the peel with a spoon, discard the peel and set it aside.
Heat the butter in a saucepan, wither the onion, add the water, the broth, the pumpkin, the salt, the pepper, cook for 20 minutes, add feta and blend the soup.
Serve with yogurt and freshly ground black pepper.
Good luck!!!