Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Βοδινό σε σφολιάτα Wellington

 

Βοδινό σε σφολιάτα – Wellington

 

Μοσχάρι σε σφολιάτα Wellington

Μερίδες 4

Χρόνος ψησίματος : 5 + 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος : 1 ώρα

 

Τι χρειαζόμαστε

400 γ. Βοδινό φιλέτο

200 γ. Μανιτάρια πολτοποιημένα

1 μέτριο Κρεμμύδι πολτοποιημένο

100γ. Πατέ από συκωτάκια

1 κ.σ. Μουστάρδα

1 κ.σ. Βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

200 γ. Σφολιάτα

1 αυγό

Συνοδευτικά

Καρότα

Φασολάκια

Πατάτες ογκρατέν

 

Πως το κάνουμε

Κόβουμε το φιλέτο σε 4 στρογγυλά κομμάτια, το σοτάρουμε να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τα αλείφουμε μουστάρδα και βάζουμε πάνω στο κάθε φιλέτο μια στρώση πατέ.

Κόβουμε τη σφολιάτα στα 4 έτσι ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε το φιλέτο μέσα και να το κλείσουμε από πάνω.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και βάζουμε μια στρώση από το μίγμα πάνω στο πατέ.

Στη συνέχεια περνούμε ένα ένα τα φιλέτα και τα  βάζουμε στη μια πλευρά της σφολιάτας και το σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα αφαιρώντας το περίσσευμα της σφολιάτας. Αλείφουμε κάθε κομμάτι με αυγό και ψήνουμε στους 180c° για  20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε με πατάτες ογκρατέν και βραστά λαχανικά.

 

Καλή Επιτυχία!!!

 


Beef on puff pastry - Wellington

 

Servings 4

Cooking time: 5 + 25 minutes

Total time: 1 hour

 

What we need

400 g. Beef fillet

200 g. Mashed mushrooms

1 medium Onion mashed

100 g. Liver pate

1 tbsp. Mustard

1 tbsp. Butter

Olive oil

Salt

Pepper

200 g. Puff pastry

1 Egg

Accompanying

Carrots

Green beans

Gratin Potatoes

 

How do we do it

Cut the fillet into 4 round pieces, sauté it to get color and leave it aside to cool. When they cool, spread mustard on them and put a layer of pate on each fillet.

Cut the puff pastry into 4 so that we can put the fillet inside and close it on top.

Heat a little olive oil in a pan, sauté the mushrooms with the onion and put a layer of the mixture on the pate.

Then pass the fillets one by one and put them on one side of the puff pastry and cover it with the rest of the puff pastry, removing the excess puff pastry. Brush each piece with egg and cook at 180c ° for 20-25 minutes.

Serve with gratin potatoes and boiled vegetables.

 

Good luck!!!

 

 

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...