Σεφταλίες
Μερίδες : 3
Χρόνος ψησίματος : 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα μια 30 λεπτά
2 κ.σ. Μαϊντανό
1 κ.γ. Δυόσμο ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
250 γ. περίπου σκέπη (πάνα)
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη πάνα.
Ετοιμάζουμε ένα μακρόστενο σχήμα (σαν ακτινίδιο αλλά πιο στενό) από το μίγμα και το τυλίγουμε με σκέπη.
Συνήθως ψήνονται στα κάρβουνα αλλά μπορούν να ψηθούν και στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180c˚
Συνήθως οι σεφταλιές συνοδεύουν τα σουβλάκια. Όμως μπορούν να φαγωθούν και μόνες τους σε πίτα, με πατάτες ή όπως μας αρέσει.
Καλή Επιτυχία!!!
Seftalia
Servings: 3
Cooking time: 30 minutes
Total time: 1 hour and 30 minutes
What we need
500 g. minced pork
2 tbsp. Parsley
1 tbsp. Dry mint
Salt
Pepper
250 g. caul fat
How do we do it
In a bowl, mix all ingredients except the caul fat.
Prepare an elongated shape (like kiwi but narrow) from the mixture and wrap it with a caul fat.
They are usually grilled but can also be cooked in the oven for 25 minutes at 180c˚
Seftalia usually accompany the souvlakia. But they can be eaten on their own in a souvlakia pie, with potatoes or as we like.
Good luck!!!