Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Σεφταλιές Seftalia

 

Σεφταλίες

 

Σεφταλιές Seftalia

Μερίδες : 3

Χρόνος ψησίματος : 30 λεπτά

Συνολικός χρόνος : 1 ώρα μια 30 λεπτά

 

Τι χρειαζόμαστε

500 γ. κιμά Χοιρινό

2 κ.σ. Μαϊντανό

1 κ.γ. Δυόσμο ξερό

Αλάτι

Πιπέρι

250 γ. περίπου σκέπη (πάνα)

 

Σεφταλιές Seftalia

Πως το κάνουμε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη πάνα.

Ετοιμάζουμε ένα μακρόστενο σχήμα (σαν ακτινίδιο αλλά πιο στενό) από το μίγμα και το τυλίγουμε με σκέπη.

Συνήθως ψήνονται στα κάρβουνα αλλά μπορούν να ψηθούν και στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180c˚

Συνήθως οι σεφταλιές συνοδεύουν τα σουβλάκια. Όμως μπορούν να φαγωθούν και μόνες τους σε πίτα, με πατάτες ή όπως μας αρέσει.

 

Καλή Επιτυχία!!!

 


 

Seftalia

 

Servings: 3

Cooking time: 30 minutes

Total time: 1 hour and 30 minutes

 

What we need

500 g. minced pork

2 tbsp. Parsley

1 tbsp. Dry mint

Salt

Pepper

250 g. caul fat

 

How do we do it

In a bowl, mix all ingredients except the caul fat.

Prepare an elongated shape (like kiwi but narrow) from the mixture and wrap it with a caul fat.

They are usually grilled but can also be cooked in the oven for 25 minutes at 180c˚

Seftalia usually accompany the souvlakia. But they can be eaten on their own in a souvlakia pie, with potatoes or as we like.

 

Good luck!!!

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...