Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Σουφλέ Souffle

 

Σουφλέ

Σουφλέ Souffle

 

Μερίδες : 2

Χρόνος ψησίματος : 20 Μπεσαμέλ + 20-30 Σουφλέ

Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 15 λεπτά

 

Σουφλέ Souffle

Τι χρειαζόμαστε

Μαρέγκα

3 Ασπράδια

Αλάτι

Πιπέρι

Μπεσαμέλ

100 γ. Βούτυρο

100 γ. Αλεύρι

300 γ. Γάλα

3 Κρόκους χτυπημένους

2 φέτες Χαμ κομμένες σε κυβάκια

2 φέτες Μπέικον κομμένες σε κυβάκια

1 Πιπέρι πράσινο (κέρατο)

200 γ. Τυρί τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Σουφλέ Souffle

 

Πως το κάνουμε

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ, Βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο να ζεσταθούν, προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί, στη συνέχεια ενσωματώνουμε τους κρόκος με γρήγορες κινήσεις και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαρέγκα και τυρί που θα βάλουμε από πάνω.

Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα με τη μπεσαμέλ και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.

Ψήνουμε σε πυρίμαχο σκεύος στους 190-200c° 20-30 λεπτά.

 

Σουφλέ Souffle

Καλή Επιτυχία!!!

 


Souffle

 

Servings: 2

Cooking time: 20 Béchamel + 20-30 Souffle

Total time: 1 hour and 15 minutes

 

What we need

Meringue

3 egg whites

Salt

Pepper

Béchamel

100 g. Butter

100 g. Flour

300 g. Milk

3 Beaten yolks

2 slices of ham cut into cubes

2 slices of bacon cut into cubes

1 Green pepper (horn)

200 g. Grated cheese

Salt

Pepper

 

How do we do it

Prepare the béchamel, Put the flour and butter to heat, add the milk to heat, then incorporate the yolk with quick movements and put the rest of the ingredients except the meringue and cheese that we will put on top.

Allow the mixture with the béchamel to cool and incorporate the meringue with gentle movements.

Bake in a fireproof dish at 190-200c ° 20-30 minutes.

 

Good luck!!!

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...