Τσιπούρες στο φούρνο με σάλτσα
Μερίδες : 4
Χρόνος ψησίματος : 40 λεπτά + 20 λεπτά σάλτσα
Τι χρειαζόμαστε
4 Τσιπούρες (καθαρισμένες)
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
5 μέτριας Πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 μέτρια Κρεμμύδια κομμένο σε ροδέλες
Χυμό από 1 Λεμονί
2 κ.σ. Ελαιόλαδο (1 κ.σ. για τη σάλτσα)
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
Θυμάρι φρέσκο
Σάλτσα
1 μικρό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες Ντομάτες τριμμένες
1 σκελίδα Σκόρδο τριμμένη στο λεπτό του τρίφτη
½ φ. Νερό
½ Ζωμό λαχανικών σε κύβο
½ κ.γ. Ζάχαρη
1 κ.σ. Ντοματοπολτό
Αλάτι
Πιπέρι
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις τσιπούρες τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, το θυμάρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 160c°.
Σάλτσα
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο προσθέτουμε τις ντομάτες, το ντοματοπολτό, το νερό, το κύβο ζωμού, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ψήνουμε μέχρι να έχει την επιθυμητή ρευστότητα.
Σερβίρουμε το φαγητό με τη σάλτσα.
Καλή όρεξη!!!
Bream in the oven with sauce
Servings: 4
Cooking time: 40 minutes + 20 minutes sauce
Total time: 50 minutes
What we need
4 Bream (cleaned)
2 Carrots cut into slices
5 medium Potatoes cut into small pieces
2 medium Onions cut into slices
Juice of 1 Lemon
2 tbsp. Olive oil (1 tbsp for the sauce)
Salt
Pepper
Parsley
Fresh thyme
Sauce
1 small Chopped Onion
2 large grated tomatoes
1 clove Garlic grated on a fine grater
½ c. Water
½ Vegetable broth in a cube
½ tsp. Sugar
1 tbsp. Tomato paste
Salt
Pepper
How do we do it
Put the bream, carrots, potatoes, onions, lemon, olive oil, salt, pepper, parsley, thyme in a fireproof dish, mix, cover with aluminum foil and cook in the oven for about 40 minutes at 160 °.
Sauce
Sauté the onion in olive oil, add the garlic, the tomatoes, the tomato paste, the water, the broth cube, the sugar, the salt, the pepper and cook until it has the desired fluidity.
Serve the food with the sauce.
Good luck!!!