Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ριζότο με λουκάνικο Risotto with sausage

 

 

Ριζότο με λουκάνικο

 

Ριζότο με λουκάνικο Risotto with sausage

Μερίδες : 4-6

Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά

Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 30 λεπτά

 

Τι χρειαζόμαστε

1 κ.σ. Ελαιόλαδο

1 κ.σ. Βούτυρο

1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

150 γ.  Λουκάνικο κομμένο

250 γ. Ρύζι για ριζότο

300 γ. Κρασί κόκκινο

1 ½ λ. Ζωμό

100 γ.  Παρμεζάνα τριμμένη

50 γ. Φουντούκια κομμένα

 

Πως το κάνουμε

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Βάζουμε το λουκάνικο ψήνουμε για λίγο να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε το ρύζι ψήνουμε για λίγο.

Βάζουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό μέχρι να ψηθεί το ριζότο.

Σερβίρουμε με παρμεζάνα και φουντούκια.

                                                

Καλή Επιτυχία!!!

 

 


Risotto with sausage

 

Servings: 4-6

Cooking time: 45 minutes

Total time: 1 hour and 30 minutes

 

What we need

1 tbsp. Olive oil

1 tbsp. Butter

1 medium chopped Onion

150 g. Sausage cut

250 g. Rice for risotto

300 g. red Wine

1 ½ l. Broth

100 g. grated Parmesan

50 g. Hazelnuts cut

 

How do we do it

Sauté the onion in olive oil and butter until it change color.

Put the sausage and cook for a while to change color.

Add the rice and cook for a while.

Put the wine and simmer until it evaporates.

Add the broth little by little until the risotto is cooked.

Serve with parmesan and hazelnuts.

 

Good luck!!!

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...