Ριζότο με λουκάνικο
Μερίδες : 4-6
Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 30 λεπτά
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Βούτυρο
1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γ. Λουκάνικο κομμένο
250 γ. Ρύζι για ριζότο
300 γ. Κρασί κόκκινο
1 ½ λ. Ζωμό
100 γ. Παρμεζάνα τριμμένη
50 γ. Φουντούκια κομμένα
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Βάζουμε το λουκάνικο ψήνουμε για λίγο να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το ρύζι ψήνουμε για λίγο.
Βάζουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό μέχρι να ψηθεί το ριζότο.
Σερβίρουμε με παρμεζάνα και φουντούκια.
Καλή Επιτυχία!!!
Risotto with sausage
Servings: 4-6
Cooking time: 45 minutes
Total time: 1 hour and 30 minutes
What we need
1 tbsp. Olive oil
1 tbsp. Butter
1 medium chopped Onion
150 g. Sausage cut
250 g. Rice for risotto
300 g. red Wine
1 ½ l. Broth
100 g. grated Parmesan
50 g. Hazelnuts cut
How do we do it
Sauté the onion in olive oil and butter until it change color.
Put the sausage and cook for a while to change color.
Add the rice and cook for a while.
Put the wine and simmer until it evaporates.
Add the broth little by little until the risotto is cooked.
Serve with parmesan and hazelnuts.
Good luck!!!