Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ρόδι
Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 10 λεπτά
2 Μπριζόλες
3 μέτριες Πατάτες κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες
1 Πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1 Λεμόνι κομμένο σε φέτες
Δεντρολίβανο ξερό
Θυμάρι ξερό
Πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Μαύρο σουσάμι
Σάλτσα
1 Ρόδι (μόνο το καρπό)
1 κ.σ. Ζάχαρη
1κ.σ. Μηλόξυδο
Πως το κάνουμε
Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τις μπριζόλες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170c° .
Σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ρόδι και όταν ξεκινήσουν να εξατμίζονται τα υγρά του προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μηλόξυδο, ανακατεύουμε συχνά μέχρι να ελαττωθεί η μαρμελάδα.
Καλή όρεξη!!!
Pork chops with pomegranate jam
Servings: 2
Cooking time: 45 minutes
Total time: 1 hour and 10 minutes
What we need
2 Pork chops
3 medium Potatoes cut into long narrow strips
1 Sliced orange
1 Sliced lemon
Rosemary dried
Dried thyme
Pepper
Salt
Olive oil
Black sesame
Sauce
1 Pomegranate (fruit only)
1 tbsp. Sugar
1 tsp. Apple cider vinegar
How do we do it
Prepare the potatoes and put them in a pan together with the pork chops. Add the remaining ingredients and mix. Cover the pan and bake for 45 minutes at 170c °.
Sauce
Put the pomegranate in a saucepan and when the liquids start to evaporate, add the sugar, the apple cider vinegar, stir often until the jam is reduced.
Good luck!!!