Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ρόδι Pork chops with pomegranate jam

 

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ρόδι

 

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ρόδι Pork chops with pomegranate jam

Μερίδες : 2

Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά

Συνολικός χρόνος :  1 ώρα και 10 λεπτά

 

Τι χρειαζόμαστε

2 Μπριζόλες

3 μέτριες Πατάτες κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες

1 Πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

1 Λεμόνι κομμένο σε φέτες

Δεντρολίβανο ξερό

Θυμάρι ξερό

Πιπέρι

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Μαύρο σουσάμι

Σάλτσα

1 Ρόδι (μόνο το καρπό)

1 κ.σ. Ζάχαρη

1κ.σ. Μηλόξυδο

 

Πως το κάνουμε

Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τις μπριζόλες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170c° .

Σάλτσα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ρόδι και όταν ξεκινήσουν να εξατμίζονται τα υγρά του προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μηλόξυδο, ανακατεύουμε συχνά μέχρι να ελαττωθεί η μαρμελάδα.

 

 

Καλή όρεξη!!!

 



Pork chops with pomegranate jam

 

Servings: 2

Cooking time: 45 minutes

Total time: 1 hour and 10 minutes

 

What we need

2 Pork chops

3 medium Potatoes cut into long narrow strips

1 Sliced ​​orange

1 Sliced ​​lemon

Rosemary dried

Dried thyme

Pepper

Salt

Olive oil

Black sesame

Sauce

1 Pomegranate (fruit only)

1 tbsp. Sugar

1 tsp. Apple cider vinegar

 

How do we do it

Prepare the potatoes and put them in a pan together with the pork chops. Add the remaining ingredients and mix. Cover the pan and bake for 45 minutes at 170c °.

Sauce

Put the pomegranate in a saucepan and when the liquids start to evaporate, add the sugar, the apple cider vinegar, stir often until the jam is reduced.

 

 

Good luck!!!

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...