Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια
Μερίδες : 5-6
Χρόνος ψησίματος : 40 λεπτά πατάτες βράσιμο + 20 λεπτά μανιτάρια +20 λεπτά πατάτες φούρνο
Συνολικός χρόνος : 2 ώρες
4 μεγάλες Πατάτες
Γέμιση
300 γ. Μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
200 γ. Κρεμά γάλακτος
2 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
200 γ. Τυρί τριμμένο
1 Αυγό χτυπημένο
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις πατάτες αλλά όχι να ψηθούν εντελώς (γιατί θα τις τελειώσουμε στο φούρνο).
Όταν ψηθούν οι πατάτες τις μοιράζουμε, βγάζουμε τα ¾ τις σάρκας τους τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και σε ένα μπολ τη σάρκα τους.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος με το αυγό και το τυρί.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιταράκια και όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το μίγμα κρέμας γάλακτος, τη σάρκα από τις πατάτες, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις πατάτες με τη γέμισή και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170c°.
Potatoes stuffed with mushrooms
Servings: 5-6
Cooking time: 40 minutes boiled potatoes + 20 minutes mushrooms + 20 minutes baked potatoes
Total time: 2 hours
What we need
4 large Potatoes
Stuffing
300 g. Mushrooms cut into slices
200 g. Whipping cream
2 tbsp. Chopped parsley
1 tbsp. Olive oil
1 Chopped fresh onion
200 g. Grated cheese
1 Beaten egg
How do we do it
In a saucepan with water, boil the potatoes but not cook them completely (because we will finish them in the oven).
When the potatoes are cooked, divide them, take out their flesh(¾) and put them in an oven pan with non-stick paper and in a bowl their flesh.
In a bowl, mix the cream with the egg and cheese.
In a pan, fry the onion a little, add the mushrooms and when they get colored, add the sour cream mixture, the flesh of the potatoes, the parsley and mix.
Fill the potatoes with the filling and bake for 20 minutes at 170c °.
Good luck!!!