Τραχανάς
Μερίδες : 5-6
Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα
Συνολικός χρόνος : 2 ώρες
½ Κοτόπουλο
Ζωμό κοτόπουλο σε κύβο
250 γ. Τραχανά
Πιπέρι μαύρο
200 γ. Χαλούμι σε κομμένο κυβάκια (προαιρετικά)
Λεμόνι για το σερβίρισμα
Κομματιάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει και ψήνουμε για 45-60 λεπτά ανάλογα με τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσουμε.
Μουλιάζουμε το τραχανά σε ζεστό νερό. Το ποσό θα τον μουλιάσουμε εξαρτάτε από το πόσο μας αρέσουν τα μεγάλα κομμάτια από τραχανά στη σούπα μας και πόσο όχι.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο ζωμό τον τραχανά ανακατεύουμε και ψήνουμε για 15-25 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι, το χαλούμι, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Καλή όρεξη!!!
Trahana
Servings: 5-6
Baking time: 1 hour
Total time: 2 hours
What we need
½ Chicken
Chicken broth in a cube
250 g. Trachana
Black pepper
200 g. Halloumi cut into cubes (optional)
Lemon for serving
How do we do it
Chop the chicken and put it in a pot with water to cover it and cook for 45-60 minutes depending on the pieces we will use.
Soak the trahana in hot water. The time we soak it depends on how much we like the large pieces of trachana in our soup and how much we do not.
When the chicken is ready, remove it from the pot and add trachana to the broth, stir gently and cook for 15-25 minutes.
Then add the black pepper, halloumi, stir and turn off the heat.
Good luck!!!