Χοιρινό Μπούτι στο φούρνο
Συνολικός χρόνος : 2 ώρες και 30 λεπτά
600-900 γ. Μπούτι Χοιρινού με το κόκκαλό
7 μέτριες Πατάτες κομμένες 2-4 κομμάτια (προαιρετικά)
2 μέτρια Καρότα κομμένα ροδέλες
2 φύλλα Δάφνη
Δεντρολίβανο ξερό
Ρίγανη ξερή
Πιπέρι μαύρο
Πάπρικά
1 μεγάλο Κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
2 Ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και ανακατεύουμε . Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες στους 160c°. Ελέγχουμε και εάν χρειαστεί σκεπάζουμε το ταψί.
Σάλτσα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σούπας αλεύρι και ψήνουμε το μίγμα να ενωθεί χωρίς να αλλάξει χρώμα. Παίρνουμε μισό φλυτζάνι υγρό από το ταψί που ψήσαμε το χοιρινό και το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε μέχρι να έχει την επιθυμητή ρευστότητα.
Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι εάν δεν θα βάλουμε πατάτες στο ταψί.
Καλή όρεξη!!!
Pork leg in the oven
Servings: 6-8
Cooking time: 2 hours
Total time: 2 hours and 30 minutes
What we need
600-900 g. Pork leg with bone
7 medium potatoes Cut into 2-4 pieces (optional)
2 medium Carrots cut into slices
2 Bay leaves
Rosemary dried
Dry oregano
Black pepper
Paprika
1 large Onion cut into slices
2 Tomatoes cut into slices
How do we do it
Put all the ingredients in the pan and mix. Cook in the oven for 2 hours at 160c °. Check and if necessary, cover the pan.
Sauce
Put 2 tablespoons of olive oil, 2 tablespoons of flour in a pan and bake the mixture to unite without changing color. Take half a cup of liquid from the pan where we cooked the pork and add it to the pan, stir until it has the desired fluidity.
We can serve with rice if we do not put potatoes in the pan.
Good luck!!!