Κριθαράκι με κιμά
Πανεύκολη και χορταστική συνταγή
Χρόνος ψησίματος : 35-40 λεπτά
250 γ. Χοιρινό Κιμά
250 γ. Βοδινό Κιμά
3/4 φ. Κριθαράκι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κ.γ. σκόρδο τριμμένο
4 κ.σ. Τυρί τριμμένο (της αρεσκείας μας)
1 κ.γ. Ρίγανη
½ κ.γ. Κανέλα
½ κ.γ. κόκκινο καυτερό Πιπέρι
Πιπέρι
Αλάτι
3 κ.σ. Μαϊντανό
Νερό να σκεπάζει το κιμά
2 κ.σ. Ντοματοπολτό
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον κιμά να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά έκτος τον μαϊντανό και το κριθαράκι. Ψήνουμε για 25 λεπτά, προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ώρα 10-15 λεπτά, προσθέτουμε το μαϊντανό ανακατεύουμε, κλείνουμε τη φωτιά και τη κατσαρόλα. Αφήνουμε για λίγη ώρα κλειστή τη κατσαρόλα και είναι έτοιμο.
Εάν θέλουμε Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον τυρί στο σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!!!
Orzo with minced meat
Very easy and filling recipe
Servings: 6
Cooking time: 35-40 minutes
Total time: 1 hour
What we need
250 g. Minced Pork
250 g. Beef Minced Meat
3/4 C. Orzo
1 medium onion, finely chopped
½ tbsp. grated Garlic
4 tbsp. grated Cheese (according to our preferences)
1 tbsp. Oregano
½ tbsp. Cinnamon
½ tbsp. red hot Pepper
Pepper
Salt
3 tbsp. Parsley
Water to cover the minced meat
2 tbsp. Tomato paste
1 tbsp. Olive oil
How do we do it
Heat the oil in a pot and fry the onion, add the garlic, stir and add the minced meat to get color. Then add the remaining ingredients except the parsley and orzo. Cook for 25 minutes, add the orzo and continue cooking for 10-15 minutes, add the parsley, stir, turn off the heat and the pot. Leave the pot closed for a while and it is ready.
If we want, we can add extra cheese to the serving.
Good Luck!!!