Σουβλάκια (τα υγιεινά)
Δεν υπάρχει μυστικό, μόνο η αγάπη γι’ αυτό το φαγητό.
Μερίδες : 4
Χρόνος ψησίματος : 15-20 λεπτά σουβλάκια + 30 λεπτά πατάτες
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα
500 γ. Χοιρινό μπούτι
3 μέτριες Πατάτες
Μαϊντανό
Κρεμμύδι
Ντομάτα
Αγγούρι
Κραμπί
Πίτες για σουβλάκια (ολικής)
Τζατζίκι (με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών)
Όταν αγοράζουμε το κρέας ζητάμε να αφαιρέσουν το λίπος. Στο σπίτι καθαρίζουμε το λίπος που έμεινε στο κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια για σουβλάκια.
Ψήνουμε σε ηλεκτρική γκριλιέρα ή στα κάρβουνα για 20 λεπτά περίπου.
Τις πατάτες μας μπορούμε να τις ψήσουμε στο φούρνο εάν δεν έχουμε την φριτέζα γνωστής μάρκας πού ψήνει με 1 κουταλάκι λάδι.
Όσο ψήνονται σουβλάκια και πατάτες, φτιάχνουμε το τζατζίκι
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
Όταν ψηθούν ζεσταίνουμε τις πίτες στη γκριλιέρα και φτιάχνουμε τη πίτα μας όπως προτιμάμε.
Καλή Επιτυχία!!!
Souvlaki (the healthier)
There is no secret, only the love for this food.
Servings: 4
Cooking time: 15-20 minutes souvlaki + 30 minutes potatoes
Total time: 1 hour
What we need
500 g. Pork leg
3 medium potatoes
Parsley
Onion
Tomato
Cucumber
Cabbage
Souvlaki pies (whole wheat)
Tzatziki (with low fat yogurt)
How do we do it
When we buy meat, we ask them to remove the fat. At home we clean the fat left in the meat and cut it into pieces for souvlaki.
Cook on an electric grill or charcoal for about 20 minutes.
We can cook our potatoes in the oven if we do not have the fryer of a well-known brand that cook with 1 teaspoon of oil.
While the souvlaki and potatoes are cooking, make the tzatziki
Wash and chop the vegetables.
When they are cooked, heat the pies on the grill and make our pie as we prefer.
Good luck!!!