Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Λουβί ξερό με τα λάχανα Black eye beans dry with chard

 

Λουβί ξερό με τα λάχανα

 

Λουβί ξερό με τα λάχανα Black eye beans dry with chard

Από τα αγαπημένα μου όσπρια, γιατί ψήνεται πολύ γρήγορα.

 

Μερίδες : 3

Χρόνος ψησίματος : 10 λεπτά + 25 λεπτά + 5-10 λεπτά

Συνολικός χρόνος έκτος αναμονής :  1 ώρα

 

Τι χρειαζόμαστε

180 γ. Λουβί ξερό

2-4 λίτρα Νερό 

4 φύλλα Λάχανα (αφαιρούμε το κοτσάνι, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια)

Αλάτι

Για το σερβίρισμα

Ελαιόλαδο

Λεμόνι

Πως το κάνουμε

Στη χύτρα ταχύτητας βάζουμε το λουβί με νερό που να το σκεπάζει, το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις χωρίς να  κλείσουμε τη κατσαρόλα και αλλάζουμε το νερό με καθαρό.

Κλείνουμε τη κατσαρόλα και ψήνουμε το λουβί για 25 λεπτά. Όταν μπορούμε να ανοίξουμε τη χύτρα ταχύτητας προσθέτουμε τα λάχανα, το αλάτι και ψήνουμε για ακόμα 5-10 λεπτά.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι.

 

Καλή Επιτυχία!!!

 


Black eye beans dry with chard

 

One of my favorite legumes, because it cooks very quickly.

 

Servings: 3

Cooking time: 10 minutes + 25 minutes + 5-10 minutes

Total time out of waiting: 1 hour

 

What we need

180 g. Black eye beans

2-4 liters of water

4 Chard leaves (remove the stalk, cut into large pieces)

Salt

For serving

Olive oil

Lemon

How do we do it

Put the beans in the pressure cooker with water to cover it, let it boil for 2-3 times without closing the pot and change the water.

Close the pot and cook the beans for 25 minutes. When we can open the pressure cooker, add the chard, salt and cook for another 5-10 minutes.

Serve with olive oil and lemon.

 

Good luck!!!

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...