Λουβί ξερό με τα λάχανα
Από τα αγαπημένα μου όσπρια, γιατί ψήνεται πολύ γρήγορα.
Χρόνος ψησίματος : 10 λεπτά + 25 λεπτά + 5-10 λεπτά
Συνολικός χρόνος έκτος αναμονής : 1 ώρα
180 γ. Λουβί ξερό
2-4 λίτρα Νερό
4 φύλλα Λάχανα (αφαιρούμε το κοτσάνι, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια)
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Στη χύτρα ταχύτητας βάζουμε το λουβί με νερό που να το σκεπάζει, το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις χωρίς να κλείσουμε τη κατσαρόλα και αλλάζουμε το νερό με καθαρό.
Κλείνουμε τη κατσαρόλα και ψήνουμε το λουβί για 25 λεπτά. Όταν μπορούμε να ανοίξουμε τη χύτρα ταχύτητας προσθέτουμε τα λάχανα, το αλάτι και ψήνουμε για ακόμα 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι.
Καλή Επιτυχία!!!
Black eye beans dry with chard
One of my favorite legumes, because it cooks very quickly.
Servings: 3
Cooking time: 10 minutes + 25 minutes + 5-10 minutes
Total time out of waiting: 1 hour
What we need
180 g. Black eye beans
2-4 liters of water
4 Chard leaves (remove the stalk, cut into large pieces)
Salt
For serving
Olive oil
Lemon
How do we do it
Put the beans in the pressure cooker with water to cover it, let it boil for 2-3 times without closing the pot and change the water.
Close the pot and cook the beans for 25 minutes. When we can open the pressure cooker, add the chard, salt and cook for another 5-10 minutes.
Serve with olive oil and lemon.
Good luck!!!