Αρμένικο Ρύζι Λουλ Κεμπάπ Ψωμί λάβας
Μερίδες : 3-4
Χρόνος ψησίματος : 20 λεπτά ρύζι + 20 λεπτά λουλ κεμπάπ
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 30 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
Αρμένικο ρύζι
1 κ.σ. Ηλιέλαιο
1 κ.σ. Βούτυρο
¼ φ. Φιδέ
250 γ. Ρύζι μπασμάτι
500 μλ. Νερό
150 γ. Αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, χρυσόμηλα, σταφίδες) κομμένα σε μικρά κομμάτια παρόμοιου μεγέθους με τη σταφίδα.
30 γ. Αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα
1 κ.σ. Μέλι
1 Ζωμό κοτόπουλο σε κύβο
Λουλ κεμπάπ
250 γ. Κιμά αρνίσιο
250 γ. Κιμά βοδινό
1 κ.σ. Ντοματοπολτό
1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. Μαϊντανό
1 κ.γ. Πάπρικα
1 κ.γ. Ρίγανη
1 κ.γ. Κύμινο
1 κ.γ. Πιπέρι
1 κ.γ. Αλάτι
1 μέτρια σκελίδα Σκόρδο πολτοποιημένη
1 Αυγό
Μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
Συνοδευτικό Γιαούρτι
Ψωμί λάβας
250 γ. Αλεύρι
150-200 μλ. Νερό
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
10 γ. Μαγιά
Λίγο Αλάτι
½ κ.γ. Ζάχαρη
Επιπλέων για το σερβίρισμα
Αγγουράκι
Ντομάτα
Αρμένικο ρύζι
Σε μια κατσαρόλα σκουραίνουμε το φιδέ, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα υπόληπτα υλικά, αφήνουμε να βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να είμαστε ικανοποιημένοι.
Λουλ κεμπάπ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και σχηματίζουμε μικρές μπάλες.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180c°
Ψωμί λάβας
Βάζουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί.
Φτιάχνουμε μπάλες από ζύμη, τις ανοίγουμε σε λεπτές πίτες και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μια μία.
Καλή Επιτυχία!!!
Armenian Rice Lul Kebab Lava bread
Servings: 3-4
Cooking time: 20 minutes rice + 20 minutes lull kebab
Total time: 1 hour and 30 minutes
What we need
Armenian rice
1 tbsp. Sunflower oil
1 tbsp. Butter
¼ g. Vermicelli
250 g. Basmati rice
500 ml. Water
150 g. Dried fruit (plums, golden apples, raisins) cut into small pieces of similar size to raisins.
30 g. Chopped almonds
Salt
Pepper
Cinnamon
1 tbsp. Honey
1 Chicken broth in a cube
Lul kebab
250 g. Minced lamb
250 g. Minced beef
1 tbsp. Tomato paste
1 medium Chopped onion
4 tbsp. Parsley
1 tbsp. Paprika
1 tbsp. Oregano
1 tbsp. Cumin
1 tbsp. Pepper
1 tbsp. Salt
1 medium clove Garlic mashed
1 Egg
Chopped parsley for garnish
Accompanying Yogurt
Lava bread
250 g. Flour
150-200 ml. Water
1 tbsp. Olive oil
10 g. Yeast
Salt
½ tbsp. Sugar
For serving
Cucumber
Tomato
How do we do it
Armenian rice
In a saucepan, darken the vermicelli, add the rice, stir, add the remaining ingredients, bring the water to a boil, lower the heat and cook for another 10 minutes or until you are satisfied.
Lul kebab
Mix all the ingredients very well and form small balls.
Cook in the oven for 20-25 minutes at 180c °
Lava bread
Put all the ingredients in the bowl of the mixer and knead for 5 minutes. Let the dough double.
Make balls of dough, open them into thin pies and cook in a non-stick pan one by one.
Good luck!!!