Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Αρμένικο ρύζι Λουλ Κεμπάπ Ψωμί λάβας Armenian Rice Lul Kebab Lava bread

 

Αρμένικο Ρύζι Λουλ Κεμπάπ Ψωμί λάβας

Αρμένικο ρύζι Λουλ Κεμπάπ Ψωμί λάβας Armenian Rice Lul Kebab Lava bread

 

Μερίδες : 3-4

Χρόνος ψησίματος : 20 λεπτά ρύζι + 20 λεπτά λουλ κεμπάπ

Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 30 λεπτά

 

Τι χρειαζόμαστε

Αρμένικο ρύζι

1 κ.σ. Ηλιέλαιο

1 κ.σ. Βούτυρο

¼ φ. Φιδέ

250 γ. Ρύζι μπασμάτι

500 μλ. Νερό

150 γ. Αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, χρυσόμηλα, σταφίδες) κομμένα σε μικρά κομμάτια παρόμοιου μεγέθους με τη σταφίδα.

30 γ. Αμύγδαλα  ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

Κανέλα

1 κ.σ. Μέλι

1 Ζωμό κοτόπουλο σε κύβο

Λουλ κεμπάπ

250 γ. Κιμά αρνίσιο

250 γ. Κιμά βοδινό

1 κ.σ. Ντοματοπολτό

1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 κ.σ. Μαϊντανό

1 κ.γ. Πάπρικα

1 κ.γ. Ρίγανη

1 κ.γ. Κύμινο

1 κ.γ. Πιπέρι

1 κ.γ. Αλάτι

1 μέτρια σκελίδα Σκόρδο πολτοποιημένη

1 Αυγό

Μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Συνοδευτικό Γιαούρτι

Ψωμί λάβας

250 γ. Αλεύρι

150-200 μλ. Νερό

1 κ.σ. Ελαιόλαδο

10 γ. Μαγιά

Λίγο Αλάτι

½ κ.γ. Ζάχαρη

Επιπλέων για το σερβίρισμα

Αγγουράκι

Ντομάτα

 

Πως το κάνουμε

Αρμένικο ρύζι

Σε μια κατσαρόλα σκουραίνουμε το φιδέ, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα υπόληπτα υλικά, αφήνουμε να βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να είμαστε ικανοποιημένοι.

Λουλ κεμπάπ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και σχηματίζουμε μικρές μπάλες.

Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180c°

Ψωμί λάβας

Βάζουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί.

Φτιάχνουμε μπάλες από ζύμη, τις ανοίγουμε σε λεπτές πίτες και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μια μία.

 

Καλή Επιτυχία!!!

 

 


 

 

Armenian Rice Lul Kebab Lava bread

 

Servings: 3-4

Cooking time: 20 minutes rice + 20 minutes lull kebab

Total time: 1 hour and 30 minutes

 

What we need

Armenian rice

1 tbsp. Sunflower oil

1 tbsp. Butter

¼ g. Vermicelli

250 g. Basmati rice

500 ml. Water

150 g. Dried fruit (plums, golden apples, raisins) cut into small pieces of similar size to raisins.

30 g. Chopped almonds

Salt

Pepper

Cinnamon

1 tbsp. Honey

1 Chicken broth in a cube

Lul kebab

250 g. Minced lamb

250 g. Minced beef

1 tbsp. Tomato paste

1 medium Chopped onion

4 tbsp. Parsley

1 tbsp. Paprika

1 tbsp. Oregano

1 tbsp. Cumin

1 tbsp. Pepper

1 tbsp. Salt

1 medium clove Garlic mashed

1 Egg

Chopped parsley for garnish

Accompanying Yogurt

Lava bread

250 g. Flour

150-200 ml. Water

1 tbsp. Olive oil

10 g. Yeast

Salt

½ tbsp. Sugar

For serving

Cucumber

Tomato

 

How do we do it

Armenian rice

In a saucepan, darken the vermicelli, add the rice, stir, add the remaining ingredients, bring the water to a boil, lower the heat and cook for another 10 minutes or until you are satisfied.

Lul kebab

Mix all the ingredients very well and form small balls.

Cook in the oven for 20-25 minutes at 180c °

Lava bread

Put all the ingredients in the bowl of the mixer and knead for 5 minutes. Let the dough double.

Make balls of dough, open them into thin pies and cook in a non-stick pan one by one.

 

Good luck!!!

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...