Ψαρονέφρι με πουρέ πατάτας
Χρόνος ψησίματος : 20-25 λεπτά + 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 30 λεπτά
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 μέτριο Κρεμμύδι τριμμένο
2 μικρές σκελίδες Σκόρδο τριμμένες
700 γ. Ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 Κολοκύθι μέτριο πράσινο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 Μελιτζάνα μέτρια κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. Σπόρους Κουκουναριού
1 κ.γ. Σουσάμι μαύρο
Αλάτι
Πιπέρι
Πουρές
3 Πατάτες μεγάλες
½ φ, Καλαμπόκι
2κ.σ. Βούτυρο
100 γ. Κρέμα γάλακτος
Σάλτσα
½ φ. Κρασί κόκκινο
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Αλεύρι
Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι να πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρέας να πάρει χρώμα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Πουρέ πατάτας
Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό, Όταν ψηθούν, κλείνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το νερό από τη κατσαρόλα της λιώνουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Σάλτσα
Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδα, προσθέτουμε το αλεύρι, ψήνουμε λίγο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να ελαττωθεί μέχρι να έχει την επιθυμητή ρευστότητα.
Καλή Επιτυχία!!!
Pork tenderloin with mashed potatoes
Servings: 3
Cooking time: 20-25 minutes + 30 minutes
Total time: 1 hour and 30 minutes
What we need
2 tbsp. Olive oil
1 medium Onion grated
2 small cloves grated Garlic
700 g. Pork tenderloin cut into thin slices
1 medium green Zucchini cut into small pieces
1 medium Eggplant cut into small pieces
2 tbsp. Pinecone seeds
1 tbsp. Black sesame
Salt
Pepper
Mashed potatoes
3 Large potatoes
½ c. Corn
2 tbsp. Butter
100 g. Whipping cream
Salt
Pepper
Sauce
½ c. Red wine
1 tbsp. Olive oil
1 tbsp. Flour
Salt
Pepper
How do we do it
Put the olive oil in a pan, when it heats up, add the onion to get a little color, add the garlic, the meat to get color, cook on low heat for 10 minutes and add the rest of the ingredients, cook for another 10 minutes.
Mashed potatoes
Peel, wash, chop and boil the potatoes in a pot with water. When cooked, turn off the heat, remove the water from the pot, melt, add the remaining ingredients and mix.
Sauce
Heat the olive oil in a small pan, add the flour, bake a little, add the rest of the ingredients, mix the sauce and let it reduce until it has the desired fluidity.
Good luck!!!