Ρεβίθια με Λεμόνι και Σπανάκι
Ποσό ταιριαστός συνδυασμός!!!
Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα
Συνολικός χρόνος : 1ώρα και 30 λεπτά
200γ. Ρεβίθια σπασμένα
Νερό
2 κ.σ. Λάδι για τσιγάρισμα
1 μέτριο Κρεμμύδι
450γ. Κοτόπουλο σε κύβους
500γ. Σπανάκι (χρησιμοποίησα κατεψυγμένο)
Χυμό από 1+2 μέτρια Λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Πως το κάνουμε
Στη χύτρα μισοψήνουμε τα ρεβίθια με νερό και χυμό από 1 λεμόνι (η δικιά μου χύτρα χεριάζεται 25 λεπτά).
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο κοτόπουλο τα ρεβίθια με ένα ποτήρι από το νερό που τα ψήσαμε, τον υπόλοιπο χυμό από τα λεμόνια και ψήνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει χυλός(περίπου 20 λεπτά ακόμα). Όταν γίνει ο χυλός προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύουμε, ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα, σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τη κατσαρόλα.
Καλή όρεξη!!!
Chickpeas with Lemon and Spinach
A perfect combination!!!
Servings: 4
Cooking time: 1 hour
Total time: 1 hour and 30 minutes
What we need
200g. Chickpeas broken
Water
2 tbsp. Oil for deep frying
1 medium Onion
450g. Chicken in cubes
500g. Spinach (I used frozen)
Juice of 1 + 2 medium Lemons
Salt
Pepper
How do we do it
In the pressure cooker, half-cook the chickpeas with water and juice of 1 lemon (my pressure cooker needs 25 minutes).
Put the oil in another pot to heat and fry the onion, add the chicken and let it turn brown.
Then we add the chickpeas with a glass of the water in the chicken we cooked them with the rest of the juice from the lemons and we cook our food on low heat until it becomes porridge (about 20 minutes more). When the porridge is done, add the spinach, stir, cook for another 5 minutes, turn off the heat, season with salt and pepper and close the pot.
Good luck!!!