Αυγολέμονη
Από της πιο αγαπημένες μου σούπες.
Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα και 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 2 ώρες
1/2 Κοτόπουλο τεμαχισμένο
2 λ+. Νερό
1 Ζωμό κότας σε κύβο
1/2 φ. Ρύζι
1/2 φ. χυμό Λεμόνι
2 Αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. φρέσκο Δυόσμο ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
½ φ. Χαλούμι κομμένο σε κύβους(προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το κοτόπουλο, ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου (το δοκιμάζουμε).
Στη συνέχεια βγάζουμε το κοτόπουλο από το νερό, και βάζουμε το ρύζι με το ζωμό να ψηθεί.
Προς το τέλος του ψησίματος του ρυζιού σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, στύβουμε το χυμό λεμονιού σε αυτά και χτυπάμε μέχρι να αφρίσει λίγο το μίγμα μας.
Στη συνέχεια περνούμε λίγο λίγο ζωμό και βάζουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας, μέχρι το αυγολέμονο στο μπολ και ο ζωμός στη κατσαρόλα να έχουν κοντινή θερμοκρασία έτσι ώστε να μην ψηθεί το αυγό και να κάνει κομματάκια. Όταν η θερμοκρασίες του μπολ και κατσαρόλας είναι κοντά ρίχνουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα με το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα σε αναμμένη φωτιά για 15 λεπτά ακόμα. Όταν σβήσουμε τη φωτιά βάζουμε το φρέσκο δυόσμο και το χαλούμι στη σούπα ανακατεύουμε και κλείνουμε τη κατσαρόλα.
Καλή όρεξη!!!
Egg and lemon soup
One of my favorite soups.
Servings: 5
Cooking time: 1 hour and 45 minutes
Total time: 2 hours
What we need
1/2 Chopped chicken
2 l +. Water
1 Chicken broth in a cube
1/2 c. Rice
1/2 c. Lemon juice
2 eggs
Salt
Pepper
1 tbsp. fresh chopped mint
½ c. Halloumi cut into cubes (optional)
How do we do it
Put the water end the chicken in a pot, cook for about 1 hour and 30 minutes (try it).
Then take the chicken out of the water, and put the rice with the broth to cook.
Towards the end of rice cooking in a bowl beat the eggs, squeeze the lemon juice into them and beat until the mixture foams a little.
Then add a little broth from the pot and put in the eggs, stirring, until the eggs in the bowl and the broth in the pot have a close temperature so that the eggs is not cooked and breaks into pieces. When the temperatures of the bowl and pot are close, add the eggs to the pot with the rice, season with salt and pepper, stir and leave the soup on a light fire for another 15 minutes. When we turn off the heat, we put the fresh peppermint and the halloumi in the soup, we mix and we close the pot.
Enjoy your meal!!!!