Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ξιφίας με σάλτσα μπύρας Swordfish with beer sauce

 

Ξιφίας με σάλτσα μπύρας

 


 

Μερίδες : 3

Χρόνος ψησίματος : 25-30 λεπτά ξιφίας + 20~ λεπτά ρύζι

Συνολικός χρόνος : 1 ώρα

 

Τι χρειαζόμαστε

Ξιφίας

500 γ. Ξιφία(κατεψυγμένο, κομμένο σε φιλέτα)

1 κ.σ. Ελαιόλαδο

330 μλ. Μπίρα(1 κουτάκι μπύρα)

Λίγο Αλάτι

Πιπέρι

Δεντρολίβανο

Λεμόνι

Ρύζι

150 γ. Ρύζι

Νερό

Μισό Ζωμό λαχανικών σε κύβο

Διάφορα λαχανικά

½ κ.γ. Κουρκουμά

Σάλτσα

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

2 κ.σ. Αλεύρι

2 κ.σ. κάππαρη (στρογγυλό τους ανθούς του)

Υγρά από το ξιφίας (νερό εάν χρειάζεται)

 

Πως το κάνουμε

Ξιφίας

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το ξιφία αφού τον έχουμε αλείψει με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μπύρα, λεμόνι, δεντρολίβανο,

αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 25-30(απάγωτος) λεπτά στους 170c°.

Ρύζι

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, βάζουμε το ζωμό, τα λαχανικά, το κουρκουμά, το ρύζι, ανακατεύουμε και ψήνουμε ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί του ρυζιού.

Σάλτσα

Όταν ψηθεί ο ξιφίας περνούμε τα υγρά που έμειναν στο ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το αλεύρι με το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το αλεύρι αλλά χωρίς να πάρει χρώμα (φτιάχνουμε ένα λευκό ρου). Προσθέτουμε τα υγρά από το ξιφία και δένουμε τη σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τη κάππαρη.

 

Καλή όρεξη!!!

 

 

Ξιφίας με σάλτσα μπύρας

Swordfish with beer sauce

 

Servings: 3

Cooking time: 25-30 minutes swordfish + 20 minutes rice

Total time: 1 hour

 

What we need

Swordfish

500 g. Swordfish (frozen, filleted)

1 tbsp. Olive oil

330 ml. Beer (1 can of beer)

A little Salt

Pepper

Rosemary

Lemon

Rice

150 g. Rice

Water

Half vegetable broth in a cube

Various vegetables

½ κ.γ. Turmeric

Sauce

2 tbsp. Olive oil

2 tbsp. Flour

2 tbsp. capers (round its flowers)

Swordfish liquids (water if needed)

 

How do we do it

Swordfish

In a pan with non-stick paper put the swordfish after we have smeared it with olive oil, add the beer, lemon, rosemary,

salt and pepper. Cook for 25-30 (unfreeze) minutes at 170c °.

Rice

Heat water in a pot, put the broth, vegetables, turmeric, rice, stir and cook according to the instructions on the rice box.

Sauce

When the swordfish is cooked, take the liquids left in the pan and leave them aside.

Put the flour with the oil in a saucepan and mix until the flour is cooked but without getting colored (make a white roux). Add the liquids from the swordfish and tie the sauce. When it is ready, add the capers.

 

Enjoy your meal!!!

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...