Ξιφίας με σάλτσα μπύρας
Μερίδες : 3
Χρόνος ψησίματος : 25-30 λεπτά ξιφίας + 20~ λεπτά ρύζι
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα
Ξιφίας
500 γ. Ξιφία(κατεψυγμένο, κομμένο σε φιλέτα)
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
330 μλ. Μπίρα(1 κουτάκι μπύρα)
Λίγο Αλάτι
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
Λεμόνι
Ρύζι
150 γ. Ρύζι
Νερό
Μισό Ζωμό λαχανικών σε κύβο
Διάφορα λαχανικά
½ κ.γ. Κουρκουμά
Σάλτσα
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Αλεύρι
2 κ.σ. κάππαρη (στρογγυλό τους ανθούς του)
Υγρά από το ξιφίας (νερό εάν χρειάζεται)
Ξιφίας
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το ξιφία αφού τον έχουμε αλείψει με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μπύρα, λεμόνι, δεντρολίβανο,
αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 25-30(απάγωτος) λεπτά στους 170c°.
Ρύζι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, βάζουμε το ζωμό, τα λαχανικά, το κουρκουμά, το ρύζι, ανακατεύουμε και ψήνουμε ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί του ρυζιού.
Σάλτσα
Όταν ψηθεί ο ξιφίας περνούμε τα υγρά που έμειναν στο ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το αλεύρι με το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το αλεύρι αλλά χωρίς να πάρει χρώμα (φτιάχνουμε ένα λευκό ρου). Προσθέτουμε τα υγρά από το ξιφία και δένουμε τη σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τη κάππαρη.
Swordfish with beer sauce
Servings: 3
Cooking time: 25-30 minutes swordfish + 20 minutes rice
Total time: 1 hour
What we need
Swordfish
500 g. Swordfish (frozen, filleted)
1 tbsp. Olive oil
330 ml. Beer (1 can of beer)
A little Salt
Pepper
Rosemary
Lemon
Rice
150 g. Rice
Water
Half vegetable broth in a cube
Various vegetables
½ κ.γ. Turmeric
Sauce
2 tbsp. Olive oil
2 tbsp. Flour
2 tbsp. capers (round its flowers)
Swordfish liquids (water if needed)
How do we do it
Swordfish
In a pan with non-stick paper put the swordfish after we have smeared it with olive oil, add the beer, lemon, rosemary,
salt and pepper. Cook for 25-30 (unfreeze) minutes at 170c °.
Rice
Heat water in a pot, put the broth, vegetables, turmeric, rice, stir and cook according to the instructions on the rice box.
Sauce
When the swordfish is cooked, take the liquids left in the pan and leave them aside.
Put the flour with the oil in a saucepan and mix until the flour is cooked but without getting colored (make a white roux). Add the liquids from the swordfish and tie the sauce. When it is ready, add the capers.
Enjoy your meal!!!