Ριζότο με
θαλασσινά
Μερίδες
: 3
Χρόνος
ψησίματος : 45 λεπτά
Συνολικός
χρόνος : 1 ώρα
Τι χρειαζόμαστε
2
φ. Γαρίδες καθαρισμένες και ακέφαλες
¾
φ. Μύδια μόνο τη ψίχα
2
φ. Καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο σε
κυβάκια
1
μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½
φ. άσπρο Κρασί
1
φ. Ρύζι
2
φ. Χταπόδι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
Λάδι
για τσιγάρισμα
1
Ζωμό ζυμαρικών διαλυμένο σε 1-1.5 λ. Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
100
γ. Κρεμά γάλακτος
2
κ.σ. Μαϊντανό
3 κ.σ. Αναρή Τριμμένη
3 κ.σ. Αναρή Τριμμένη
Πως το κάνουμε
Σε
ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι με τα ψαρικά(εκτός
από το χταπόδι), το κρασί και ψήνουμε για 5-8 λεπτά.
Βάζουμε
τα ψαρικά που ψήσαμε στην άκρη και αφήνουμε το ζουμί που έβγαλαν μέσα στο
τηγάνι.
Στο
τηγάνι προσθέτουμε το ρύζι, το χταπόδι προσθέτουμε ζωμό σταδιακά σε μέτρια
φωτιά. Όταν είναι έτοιμα ρύζι και χταπόδι βάζουμε τα ψαρικά που ψήσαμε στην
αρχή, προσθέτουμε τη κρεμά, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι ανακατεύουμε,
ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου, κλείνουμε τη φωτιά και το τηγάνι .
Σερβίρουμε
με τυρί της αρεσκείας μας και μαϊντανό.
Καλή όρεξη!!!