Ψαρονέφρι γεμιστό με κρουστά
μυρωδικών
Μερίδες :3
Χρόνος ψησίματος : 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 30 λεπτά
Τι
χρειαζόμαστε
450 γ. Ψαρονέφρι
60 γ. Βούτυρο
4 μέτριες Πατάτες κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες
1 Καρότο κομμένα σε χοντρές μισές ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Γέμιση
200 γ. Φέτα
300 γ. Σπανάκι
Κρούστα μυρωδικών
2 φύλλα Σέλινο ψιλοκομμένο
5 φύλλα Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκα Ρίγανή ψιλοκομμένη
Κόβουμε το φιλέτο στα 3 και το ανοίγουμε σε φύλλο με
μαχαίρι που κόβει καλά.
Ζεσταίνουμε νερό και μαραίνουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά στη
κατσαρόλα.
Θρυμματίζουμε τη φέτα, την ανακατεύουμε με το σπανάκι και τα
αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα μυρωδικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τη γέμιση φέτα-σπανάκι στο φιλέτο, το τυλίγουμε,
το τσιγαρίζουμε στο βούτυρο να αλλάξει χρώμα, και το τυλίγουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Στο τηγάνι που τσιγαρίσαμε το κρέας τσιγαρίζουμε τις
πατάτες και το καρότο για λίγο, τα προσθέτουμε στο ταψί με το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
Καλή
Επιτυχία!!!