Κοτόπιτα
Χρόνος ψησίματος : 30 λεπτά
κοτόπουλο + 35 -40 λεπτά φούρνο
Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και
15 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
1 πακέτο φύλλο
Κρούστας(400-450γ)
Ελαιόλαδο
για να λαδώσουμε τα φύλλα και για το τσιγάρισμα των υλικών
600 γ. Κοτόπουλο
φιλέτο βρασμένο και κομμένο
2 μέτρια Κρεμμύδια
ψιλοκομμένα
3 φρέσκα Κρεμμυδάκια
ψιλοκομμένα
1 μεγάλο Καρότο
τριμμένο στο τρίφτη
1 κόκκινο Πιπέρι
ψιλοκομμένο
1 πορτοκαλί Πιπέρι
ψιλοκομμένο
1 κίτρινο Πιπέρι
ψιλοκομμένο
1 φ.
Μανιταράκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. Μαϊντανό
ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Άνηθο
ψιλοκομμένο
1 Αυγό
200 γ. Κρέμα
Γάλακτος
200 γ. Τυρί
τριμμένο (της αρεσκείας μας)
Αλάτι
Πιπέρι
Σουσάμι για γαρνιτούρα
Πως το κάνουμε
Βράζουμε το κοτόπουλο
και το κόβουμε μικρά κομματάκια έτσι ώστε να είναι χωρισμένο σαν ίνες.
Κόβουμε όλα
τα άλλα υλικά σε μικρά κομματάκια.
Σε ένα
τηγάνι βάζουμε λαδί και τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
Σε ένα μπολ
βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, το αυγό, το τυρί και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε τη
φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα με το αυγό, ανακατεύουμε καλά τη γέμιση και
αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα
πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα μισά φύλα στο κάτω μέρος, λαδώνοντας τα ένα ένα,
προσθέτουμε τη γέμιση, βάζουμε και τα άλλα φύλλα πάνω από τη γέμιση λαδώνοντας
τα. Ρίχνουμε το σουσάμι στα φύλλα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180 c°.