Πίτα του βοσκού
Πατάτες και κιμάς, ακόμα κάτι αγαπημένο.
Σε τέτοιες συνταγές που είναι συνδυασμός μπορεί να τρώω
μια βδομάδα το ίδιο φαγητό και να θέλω κι’ άλλο!!!
Μερίδες : 15-18
Χρόνος ψησίματος : 30 λεπτά κιμάς + 30 λεπτά πατάτες + 30
λεπτά φαγητό
Συνολικός χρόνος : 2 ώρες
Τι χρειαζόμαστε γέμιση Κιμά
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένο
500γ. κιμά Βοδινό
100γ. Ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. Ντοματοπολτό
1 φίλο Δάφνης
Θυμάρι
Νερό να σκεπάζει το κιμά
Πιπέρι
Αλάτι
Μαϊντανό
Φέτα
Τι χρειαζόμαστε Επικάλυψη(πουρές)
800γ. Πατάτες
60γ. Γάλα
80γ. Βούτυρο
Σέλινο ψιλοκομμένο
λευκό Πιπέρι
Αλάτι
Πως το κάνουμε γέμιση Κιμά
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κιμά να πάρει χρώμα,
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και το μαϊντανό και ψήνουμε για
30 λεπτά περίπου.
Βάζουμε το κιμά σε πυρίμαχο
σκεύος, απλώνουμε το πουρέ πάνω στο κιμά προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε στο
φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 170 αέρα.
Πως το κάνουμε Επικάλυψη
Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε
και βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες.
Τις πολτοποιούμε και
προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε το πουρέ πάνω
στο κιμά.
Καλή
επιτυχία !!!