Πικάντικα Κεφτεδάκια με Σάλτσα
Ντομάτας
Όπως έχω πει ξανά, ότι έχει κιμά μου αρέσει πολύ. Έτσι
έδωσα μια λίγο διαφορετική νότα στους κεφτέδες μου αυτή τη φορά. Τους έκανα καυτερούς
με μια σάλτα ντομάτας για δροσιά.
Μερίδες : 4
Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα
Συνολικός
χρόνος : 1 ώρα και 30 λεπτά
Τι χειμαζόμαστε κεφτέδες
500γ. κιμά Βοδινό
1 Γλυκοπατάτα τριμμένη
100γ. Μπύρα
1 Αυγό
2 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κ.γ. Κανέλα
½ κ.γ. Πιπέρι Μαύρο
½ κ.γ. Πιπέρι Άσπρο
½ κ.γ. Πάπρικα
½ κ.γ. Ταμπάσκο
1 κ.γ. σάλτσα Γούστερ
Τι χρειαζόμαστε σάλτσα
3 Ντομάτες φρέσκιες τριμμένες στο τρίφτη
1 κ.σ. Ντοματοπολτό
4 κ.σ. χυμό Ντομάτας
1 μικρό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο πολτοποιημένη
1 κ.σ. χυμό Λεμονιού
2 μέτριες Πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Λίγη Ζάχαρη
1 λίτρο Νερό
Πως το κάνουμε
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες μαζί και τα
βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά για να σφίξη η ζύμη.
Σχηματίζουμε τους κεφτέδες και τους ψήνουμε σε ταψί με
αντικολλητικό χαρτί για λίγο για να πάρουν λίγο χρώμα.
Ταυτόχρονα βάζούμε τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα
με τις πατάτες σε μέτρια φωτιά.
Όταν πάρουν χρώμα οι κεφτέδες τους βάζουμε στη κατσαρόλα
με τη σάλτσα και τα ψήνουμε όλα μαζί μέχρι να ελαττωθεί η σάλτσα.