Η πίτσα μου
Έχει κάποια αναμονή αλλά
αξίζει το κόπο.
Φτιάχνεις τη δική σου πίτσα
με ότι σου αρέσει,
πολύ καλύτερη από την
κατεψυγμένη και
πολύ ποιο οικονομικά από της
πιτσαρίας.
Μερίδες : 8 κομμάτια
Χρόνος αναμονής : 1:30 -2:00 ώρες
Χρόνος ψησίματος : 30 λεπτά πίτσα / 20 λεπτά σάλτσα
ντομάτας
½-1 π. χλιαρό Νερό
300γ. Αλεύρι σκληρό
40γ. Ελαιόλαδο
10γ. Μαγιά ξηρή
Τι χρειαζόμαστε Σάλτσα Ντομάτας
Λάδι για το τσιγάρισμα
1 μέτριο Κρεμμύδι
2 Ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
2 κ.σ. Ντοματοπολτό
2 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πως το κάνουμε Φύλλο Πίτσας
Βάζουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό να ενεργοποιηθεί.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το λάδι
και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη μαγιά.
Ζυμώνουμε και μετά προσθέτουμε νερό ανάλογα με το ποσό χρειάζεται
η ζύμη μας, δεν θα πάρει περισσότερο από 1 ποτήρι νερό. Ζυμώνουμε στο ζυμωτήρι
για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 στην γρήγορη ταχύτητα.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει 1:30-2:00 ώρες ανάλογα με
τη θερμοκρασία του χώρου.
Όταν φουσκώσει η ζύμη μας ανοίγουμε το φύλλο για τη πίτσα, απλώνουμε σε όλο το φύλλο
σάλτσα ντομάτας, βάζουμε τα υλικά που προτιμά (αλλαντικά τυριά,
λαχανικά κτλ.). Εγώ τα βάζω σε κομματάκια, εσείς μπορεί αν θέλετε
να τα βάλετε για παράδειγμα σε μεγάλα κομμάτια απλωμένα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 180° για 30 λεπτά(ελέγχουμε).
Πως το κάνουμε σάλτσα ντομάτας
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα
υλικά. Αφήνουμε να μειωθεί η σάλτσα μέχρι να έχει μια παχύρευστη μορφή.
Καλή επιτυχία !!!