Φασόλια γιαχνί
Οικονομικό και πολύ εύκολο
φαγητό.
Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας –
διαδικασίας : 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 1:00 - 1:30
ώρες
Τι χρειαζόμαστε
300 γ. Φασόλια
2 μέτριες Πατάτες
2 μέτριες Ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
2 κ.σ. Ντοματοπολτό
1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 – 1 ½ λίτρα Νερό (να σκεπάζει το φαγητό)
4 Σέλινο (φύλλα και κοτσάνια)
1 κ.γ. Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
Πως το
κάνουμε
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό να μουλιάσουν για
12 ώρες τουλάχιστον.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πατάτες.
Μισοψήνουμε τα φασόλια και τις πατάτες σε χύτρα ταχύτητας
μαζί με το ντοματοπολτό, την ντομάτα, τα καρότα, το κρεμμύδι και το νερό.
Αφαιρούμε το καπάκι της χύτρας και ψήνουμε μέχρι το
φαγητό να απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά του.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι, το σέλινο,
ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι μέχρι να έρθει ή ώρα να φάμε.
Καλή επιτυχία !!!