Κοκκινιστές γαρίδες με
πατάτες
Γαρίδες γαριδούλες...... από τα πιο
αγαπημένα μου θαλασσινά. Τις τρώω με όλους τους τρόπους μαγειρέματος, δεν είπα
ποτέ όχι σε αυτές 😊 .
Λάδι για το σοτάρισμα
1
μέτριο Κρεμμύδι1 σκελίδα Σκόρδο
20 Γαρίδες
2 μέτριες Πατάτες
Πιπέρι Καγιέν
Κανέλλα
½ φ. Κρασί κόκκινο
2 κ.σ. Μηλόξυδο
Νερό (να σκεπάζει το φαγητό)
2 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
3 Ντομάτες φρέσκες
2 κ.σ. Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Σε τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις πατάτες σε κύβος, το καγιέν, την κανέλλα να τσιγαριστούν, προσθέτουμε το κρασί και το μηλόξυδο.
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι.
Προσθέτουμε νερό, ντομάτες τριμμένες, το πελτέ ντομάτας
και αφήνουμε να ψηθούν οι πατάτες.
Όταν στο φαγητό μας έχει μείνει η επιθυμητή ποσότητα σάλτσας προσθέτουμε τις γαρίδες και τον μαϊντανό ανακατεύουμε.
Ελέγχουμε την γεύση, αλατοπιπερίνουμε εάν χρειάζεται.
Έτοιμο το φαγητό μας.
Καλή όρεξη!!!
Καλή όρεξη!!!