Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Μπριζόλες με πλιγούρι και λαχανικά Pork Chops with groats and vegetables

 

Μπριζόλες με πλιγούρι και λαχανικά

Μπριζόλες με πλιγούρι και λαχανικά Pork Chops with groats and vegetables

 

Μερίδες : 5-6

Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα και 30 λεπτά

Συνολικός χρόνος 2 ώρες

 

Τι χρειαζόμαστε

Μπριζόλες

6 Χοιρινές Μπριζόλες

30 γ. Ελαιόλαδο

40 γ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

80 γ. Άσπρο κρασί

150 γ. Ντεμί γκλας

1 κ.γ. Μουστάρδα

10 γ. Βούτυρο

40 γ. Κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. Μαϊντανό (προερετικά)

Ντεμί γκλας

300 γ. κόκκινο Κρασί γλυκό

300 γ. κόκκινο Κρασί ξηρό

2 κ.σ. Μουστάρδα

750 γ. Νερό

60 γ. σκόνη Ντεμί γκλας (εάν δεν βρείτε στο εμπόριο χρησιμοποιήστε Bisto Gravy Powder)

Πλιγούρι

1 φ. Πλιγούρι

20 γ. Ελαιόλαδο  

30 γ. Φιδέ

1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 Ζωμό σε κύβο

2 κ.σ. Ντοματοπολτό

Αλάτι

Πιπέρι

Λαχανικά

2 Καρότα

100 γ. Φασολάκι

1 κ.σ. Ελαιόλαδο

Ζωμό

1 σκελίδα Σκόρδο

 

Πως το κάνουμε

Μπριζόλες

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τον ζεσταίνουμε λίγο, βάζουμε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το κρασί να εξατμιστεί.

Βάζουμε τα πιο πάνω σε ένα ταψί, Προσθέτουμε τη ντεμί γκλάς, τη μουστάρδα, τη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα στους 150c. Το μαϊντανό τον προσθέτουμε στο πιάτο όταν σερβίρουμε τις μπριζόλες.

Ντεμί γκλας

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε για 20 λεπτά.

Πλιγούρι

Τσιγαρίζουμε στο λαδί το κρεμμύδι με το φιδέ.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά.

Λαχανικά

Καρότα: Τα βράζουμε στο ζωμό με το σκόρδο μέχρι να ψηθούν αλλά να είναι λίγο τραγανά.

Φασολάκι: Τα βάζουμε σε κοχλαστό ζωμό για λίγα λεπτά με σκόρδο να μαλακώσουν λίγο και τα αφαιρούμε αμέσως.

 

 

Καλή Επιτυχία!!!

 


 

Pork Chops with groats and vegetables

 

Servings: 5-6

Cooking time: 1 hour and 30 minutes

Total time 2 hours

 

What we need

Pork Chops

6 Pork Chops

30 g. Olive oil

40 g. Chopped onion

80 g. White wine

150 g. Demi glass

1 tbsp. Mustard

10 g. Butter

40 g. fresh Cream

2 tbsp. Parsley (optional)

Demi glass

300 g. red Sweet wine

300 g. red Wine dry

2 tbsp. Mustard

750 g. Water

60 g. Demi-glass powder (if not available on the market use Bisto Gravy Powder)

Groats

1 f. Oatmeal

20 g. Olive oil

30 g. Snake

1 medium Chopped onion

1 Broth in a cube

2 tbsp. Tomato paste

Salt

Pepper

Vegetables

2 Carrots

100 g. Fresh green Bean

1 tbsp. Olive oil

Broth

1 clove Garlic

 

How do we do it

Pork chops

Fry the onion in oil to get color.

Add the butter, heat it a little, put the pork chops to get color and add the wine to evaporate.

Put the above on a baking pan, add the demi glaze, mustard, fresh cream, mix and bake in the oven for one hour at 150c. Add the parsley to the plate when serving the steaks.

Demi glass

Put all the ingredients together and cook for 20 minutes.

Groats

Fry the onion in the oil with the vermicelli.

Add the remaining ingredients and cook for about 20 minutes, stirring often.

Vegetables

Carrots: Boil them in the garlic broth until cooked but a let them little crunchy.

Bean: Put them in boiling broth for a few minutes with garlic to soften a little and remove immediately.

 

 

Good luck!!!

Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο Swordfish with potatoes in the oven

  Ξιφίας με πατάτες στο φούρνο   Ακόμα ένα φαγητό για τη συλλογή απλό, εύκολο.   Μερίδες : 3 Χρόνος ψησίματος : 45 λεπτά Συνολ...