Σκέφτομαι τι άλλο να κάνω με αυτό το μπούτι βοδινού που να είναι γρήγορο για να μπορώ να φτιάχνω μέσα στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα μου αλλά να είναι και διαφορετικό από τα συνηθισμένα να έχει το κάτι τις του για να μην το βαριέμαι …
και αποφασίζω να φτιάξω Βοδινό κοκκινιστό με Κινόα
Βοδινό μπούτι
700 γ. Βοδινό μπούτι8 Λιαστές ντομάτες
1 κ.σ. Πολτό ντομάτας
¼ κ.γ. Εστραγκόν
3 Πράσα
1 Κρεμμύδι μέτριο
½ φ. Κρασί κόκκινο
2 κ.σ. Κάπαρη
Λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
1-2 λ. νερό
Πιπέρι Καγιέν
Κινόα
½ φ. Κινόα
½ κ.γ. Κάρυ
1 κ.γ. Μαύρο σησάμι
½ κ.γ. Πάπρικα
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ½ φ. Νερό
Πως το κάνουμε
Βοδινό
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα, το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα.
Μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα κόβουμε σε κύβους το βοδινό και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη, το εστραγκόν και ψήνουμε για ακόμα 5-10 λεπτά.
Κινόα
Βάζουμε το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά σε μια κατσαρολίτσα να πάρουν λίγο χρώμα.
Βάζουμε το νερό στη κατσαρολίτσα να ζεσταθεί και προσθέτουμε τη κινόα. Θα είναι έτοιμη σε 10-15.
Συμβουλή:
Δεν γράφω αλάτι γιατί έχει στις λιαστές ντομάτες. Τώρα εσείς μπορείτε να δοκιμάσετε και αν το θέλετε πιο αλμυρό αλατίστε.
Καλή επιτυχία!!!