Γύρος κοτόπουλο
Πολύ πολύ ευκολά μπορούμε να
έχουμε κάτι τόσο νόστιμο και υγιεινό στο καθημερινό μας μενού.
Πολλά τα είδη, αμέτρητες
συνταγές για τον πολυαγαπημένο γύρο.
Μετά από πολλές δοκιμές εγώ
κατέληξα σε αυτήν.
Μερίδες :6
Χρόνος αναμονής : 6 ώρες +
Χρόνος ψησίματος : 15-20 λεπτά
Συνολικός χρόνος μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
3 φιλέτα Κοτόπουλο (κομμένα σε λωρίδες 8x2cm περίπου)
1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 Λεμόνι
2 κ.σ. Μουστάρδα
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κ.γ. Πιπέρι μαύρο
½ κ.γ. Κάρυ
½ κ.γ. Πάπρικα
½ κ.γ. Πιπέρι κόκκινο τσίλι
1/4 φ. χυμό Πορτοκαλή
Πως το κάνουμε
Κάποιες ώρες πριν ψήσουμε το
γύρο μας ετοιμάζουμε ένα μίγμα με τα πιο πάνω υλικά εκτός από το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο και το
προσθέτουμε στο μίγμα μας.
Ανακατεύουμε καλά και το
βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον να μαριναριστεί, ανακατεύουμε 3-4
φορές κατά την διάρκεια που είναι στο ψυγείο.
Ψήνουμε στην φριτέζα
(γνωστής εταιρίας που τηγανίζει με ένα κουταλάκι λάδι για 15-20 λεπτά) αν δεν
έχετε την συγκεκριμένη φριτέζα μπορείτε να τον ψήσετε στο φούρνο ή σε
αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συχνά σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά
περίπου .
Ο δικός μου αγαπημένος
συνδυασμός είναι με πατάτες και κραμπί (λάχανο), σε πίτα ολικής άλεσης.
Συμβουλή :
Αν το θέλουμε πιο λαδερό
μπορούμε να βάλουμε περισσότερο ελαιόλαδο στο μίγμα μας αλλά τα 2 κ.σ. είναι
αρκετά για την ποσότητα του κοτόπουλου που έχει η συνταγή.
Καλή Επιτυχία!!!